Az arab keresztények hisznek a dzsinnek létezésében?
"Tehát ha keresztények hisznek démonokban, az rendben van, és biztosan létznek démonok."
A keresztény hit szerint a démonok bukott angyalok, ennek semmi köze a dzsinnekhez, ami a régi arab mitológia egyik varázslénye volt. Ugye a mágia is okkult dolog és rendkívül súlyos bűn, a dzsinnek pedig ilyen mágikus lények voltak a mitológiában.
Még logikusabb lenne, ha a sátán egy két szarvval született egyszarvú unikornis lenne. Gondoljunk csak bele, lehet ezért olyan dühödt mindig, nem?
Vagy lehet akkor egy megbokrosodott kobold ki. Ki tudja, van számtalan mitologikus lény.
Az viszont biztos, hogy Isten szava elítéli az ezekben való hitet. A dzsinnek pedig a pogány arab mitológia okkult lényei.
Pont hogy a kerestzények ábrázolják a Sátánt patákkal, szarvakkal, minz egy mitologikus lény. Az iszlám vallás nem ábrázolja a Sátánt. Nyilván a dzsinnek megjelennek az arab népmesékben, történetekben ahogy az angyalok és démonok például a magyar népmesékben.
A Sátán mint bukott angyal keresztény verzió pedig totál logikátlan, ellentmondáos ahogy sokminden a kereszténységben.
"Nyilván a dzsinnek megjelennek az arab népmesékben, történetekben ahogy az angyalok és démonok például a magyar népmesékben."
Nem éppen, mert a magyar népmesékbe az angyalok a kereszténységből kerültek át, az iszlám esetében pont fordítva, az arab népmesékből kerültek az iszlámba.
"A Sátán mint bukott angyal keresztény verzió pedig totál logikátlan, ellentmondáos ahogy sokminden a kereszténységben."
Nem csak a kereszténységben, hanem a zsidó hit szerint is (elvégre az Ószövetségben jelenik meg ez elsőként). Ha pedig a logikai képességeid ehhez is gyengék, arról már nem tehetnek se a keresztények,se a zsidók.
"Pont hogy a kerestzények ábrázolják a Sátánt patákkal, szarvakkal, minz egy mitologikus lény."
Igen, van ilyen ábrázolás is, főleg a popkultúrában terjedt el. Azonban a hagyományos keresztény ábrázolásban sokkal inkább egy bukott angyal, antropomorf külsővel. Például nézd meg Raffaello gyönyörű képét a sátán legyőzéséről.
"Az iszlám vallás nem ábrázolja a Sátánt."
Ez nyilván nem igaz:
Ha már ábrázolás, egy másik kérdésnél is felmerült, íme egy másik:
Itt is a sátán látható, éppen Gabrielnek adja ki magát :)
"Nem éppen, mert a magyar népmesékbe az angyalok a kereszténységből kerültek át, az iszlám esetében pont fordítva, az arab népmesékből kerültek az iszlámba."
Persze arab népmesékből. Akkor ilyen alapon az angyalok és démonok a zsidó népmesékből kerültek a Bibliába.
"Nem csak a kereszténységben, hanem a zsidó hit szerint is (elvégre az Ószövetségben jelenik meg ez elsőként). Ha pedig a logikai képességeid ehhez is gyengék, arról már nem tehetnek se a keresztények,se a zsidók."
A zsidó hit szerint is igen. És ez mit változtat? :) A logikai képességeiddel pedig neked van problémád ha szerint az logikus hogy az angyalok az emberekhez hasonlóan bűnöznek és bármikor fellázadhatnak Isten ellen.
"Ez nyilván nem igaz:"
Ez kb az egyetlen Sátán ábrázolás az 1400 éves időszakból és ez is keresztény hazásra hiszen az ilyen patás szarvakkal történő ábrázolás keresztény szokás.
"Itt is a sátán látható, éppen Gabrielnek adja ki magát"
Hát igen keresztények nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól, annyira sötét a lelkük.
"Akkor ilyen alapon az angyalok és démonok a zsidó népmesékből kerültek a Bibliába."
Tudsz ilyen zsidó népmesét, ami megelőzte az Ószövetséget és abból emelték át ezeket, vagy csak hazudozol megint?
"Ez kb az egyetlen Sátán ábrázolás az 1400 éves időszakból"
Eddig azt hazudtad, hogy nincs ilyen, mutattam egyet, most az lett az egyetlen. Ha még találok hármat, akkor azok lennének az egyetlenek. Szánalmas amit művelsz.
"Hát igen keresztények nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól, annyira sötét a lelkük."
Neked sajnos nem csak a lelked sötét, hanem az elméd is...
Amúgy ellentétes kinyilatkoztatások adása nem lehet jó semmilyen tekintetben.
"Tudsz ilyen zsidó népmesét, ami megelőzte az Ószövetséget és abból emelték át ezeket, vagy csak hazudozol megint?"
Simán lehet hogy van, aminek nem fogok utánanézni mert nem ez a lényeg. Engem az érdekelne miből gondold hogy a Koránban szereplő dzsinnek nem a valóság, és honnan tudod hogy valamilyen pogány vallásból kerültek át? Honnan tudod hogy a bukott angyal keresztény verzió az igaz?
"Eddig azt hazudtad, hogy nincs ilyen, mutattam egyet, most az lett az egyetlen. Ha még találok hármat, akkor azok lennének az egyetlenek. Szánalmas amit művelsz."
Arról nem tehetek hogy nem vagy képes felfogni. Az iszlámban nem ábrázolják sem Istent sem a Sátánt sem pedig a prófétákat. Az hogy felmutatsz egy két ilyen képet az 1400 éves időszakból még nem változtat ezen.
"Amúgy ellentétes kinyilatkoztatások adása nem lehet jó semmilyen tekintetben."
Hát akkor a Bibliád sehogy sem lehet jó mert tele van ellentétes kinyilatkoztatásokkal. És tele van népirtásra felszólító versekkel. Azt írja a Biblia gyilkold le a gyerekeket, nőket, ne kegyelmezz senkinek számtalan versben, de neked ez nem Sátáni, hanem van képed a Koránt rágalmazni ami békét és egyistenhitet hirdet. Ezért mondom hogy keresztények nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól, annyira sötét a lelkük.
"Simán lehet hogy van, aminek nem fogok utánanézni mert nem ez a lényeg."
Értem, tehát nem tudsz, csak blöffölsz.
"Engem az érdekelne miből gondold hogy a Koránban szereplő dzsinnek nem a valóság, és honnan tudod hogy valamilyen pogány vallásból kerültek át?"
Elég egyszerű, a Koránon kívül egyedül az arab mitológiában léteznek ezek az okkult varázslatos lények, így a Kalevalából csak nem kerülhetett át.
"Honnan tudod hogy a bukott angyal keresztény verzió az igaz?"
Nem mondtam, hogy az az igaz, ezt senki se tudhatja. A Szentírás szerint így történt. Az se bizonyított, hogy Isten létezik, az angyalok léte pláne nem.
"Az iszlámban nem ábrázolják sem Istent sem a Sátánt sem pedig a prófétákat."
Márpedig láthatóan ábrázolták, ne hazudj, senki nem annyira hülye, mint reméled.
Hány ábrázolást kell mutatnom még? Legalább más olvasók láthatják, hogy mennyire hazug vagy, hogy tagadod ezek létét.
"Hát akkor a Bibliád sehogy sem lehet jó mert tele van ellentétes kinyilatkoztatásokkal."
Ez nem értem, hiszen arra céloztam, hogy maga a korán az ellentétes kinyilatkoztatás.
"Elég egyszerű, a Koránon kívül egyedül az arab mitológiában léteznek ezek az okkult varázslatos lények, így a Kalevalából csak nem kerülhetett át."
Hát nem mert a keresztény vallásban is léteznek csak másképpen nevezik. A kérdésem pedig az volt miből gondold hogy a Koránban szereplő dzsinnek nem a valóság?
"Nem mondtam, hogy az az igaz, ezt senki se tudhatja. A Szentírás szerint így történt. Az se bizonyított, hogy Isten létezik, az angyalok léte pláne nem."
Ha a Biblia nem a valóság akkor az angyalok, démonok valamilyen népmeséből, mitológiából, egy korábbi pogány vallásból kerültek a Bibliába a ligikád alapján. Például zsidó népmesékből :)
"Hány ábrázolást kell mutatnom még? Legalább más olvasók láthatják, hogy mennyire hazug vagy, hogy tagadod ezek létét."
Mond te értelmi fogyatékos vagy? Az hogy felmutatsz egy két ilyen képet az 1400 éves időszakból még nem változtat azon hogy muszlimok nem ábrázolják ezeket. Keresztényeknél ilyen képekből milliárd van és még a legeldugottabb kis keresztény templomban is találsz valamilyen angyal, ördög vagy Jézus ábrázolást, az egész iszlám világban meg van néhány ilyen könyv meg ábrázolás összesen az 1400 évere visszamenőleg. Szóval te vagy az aki hazudik.
"Ez nem értem, hiszen arra céloztam, hogy maga a korán az ellentétes kinyilatkoztatás."
Mit jelent az hogy ellentétes kinyilatkoztatás? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!