Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők, ajánlanátok...

Kedves hívők, ajánlanátok budapesti gyülekezetet?

Figyelt kérdés
Nemrég tértem meg, szeretnék bemerítkezni!

2021. máj. 7. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen felekezet?
2021. máj. 7. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
39%

Szia, örülök, hogy be szeretnél merítkezni! Isten hozott Isten Országában! :)

Mindenképpen olyan gyülekezetet ajánlok, ahol tanítják a Szent Lélek keresztséget is, vagy a Szent Lélek vételét. Jézus azt mondta, hogy jobb nekünk, ha Ő elmegy, mert elküldi a Szent Lelket. Ahol ezt figyelmen kívül hagyják, ott nem teljesülnek ezek, vagy nem olyan mértékben.

Isten áldását kívánom az életedre!

2021. máj. 7. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Szia! A bemerítkezéshez nem kell gyülekezet, akár egy kád vízbe is be lehet merítkezni. Olyan hívőket keress inkább, akik segítenek neked ebben. Mindezt anélkül, hogy feltételként szabnák, hogy csatlakozzál hozzájuk. Kemény fába vágod a fejszédet, ha jó gyülekezetet keresel.
2021. máj. 8. 21:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm, hogy írtatok! :)

Felekezetfüggetlen közösséget keresek, online a veszprémi Vekker igehirdetéseit hallgatom, hasonló beállítottságú gyülekezetet keresek Bp-en.

Nahát, hívôtárs is bemeríthet, nemcsak lelkész?

Mondjuk a férjemen kívül nincs is hívô ismerôsöm.

2-es válaszoló, nagyon köszönöm a kedves szavakat, nem értem, miért pontozták le. :(

2021. máj. 8. 22:42
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

talán ez?

2021. máj. 9. 11:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az ajánlást! :)
2021. máj. 9. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:
59%

Igen, bemeríthet bárki, aki Krisztus tanítványa.

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek" Máté 28:19-20

Gondold csak tovább azt, amit Jézus a tanítványainak parancsolt. Ha ők tanítvánnyá tettek valakit, akkor megtanították nekik azt, amit Jézus parancsolt. De Jézus parancsa az volt, hogy ők is menjenek el és tegyenek tanítványokká embereket, megkeresztelve őket, stb...

Nincs is egyébként olyan a Bibliában, hogy "lelkész". Ez a katolicizmusból ered, a papot átkeresztelték, de ugyanúgy semmi bibliai alapja.

Ajánlom nektek egyébként Rostás Zoltán tanításait. Az egyik legjobb, akit eddig hallottam. Sajnos Budapesttől kicsit messze vannak, Dombóváron, de online elérhető. Gyülinek meg ajánlom figyelmedbe, amit Jézus tanított, hogy ha 2-en vagy 3-an összegyűlünk az Ő nevében, Ő ott van köztünk.

2021. máj. 9. 21:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2021. máj. 9. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!