Van kérdésed a kereszténységgel kapcsolatban?
Sziasztok!
Ha van kérdésetek a keresztény élettel/párkapcsolattal/hittel vagy hasonló dolgokkal kapcsolatban, akkor nyugodtan rakjátok fel.
Kérlek, közben válaszoljátok meg ezeket:
- Hiszel Istenben, ha igen mióta?
- Érezted-e már Isten jelenlétét vagy valami természetfelettiben volt már részed?
Nem soká 4 éve hiszek.
Nem volt ilyen élményben részem, vagyis legalább is most nem jut eszembe, de talán adott Isten jeleket, amikkel jó irányba terel.
Mit gondolsz, meg kell tartani Mózes törvényeit?
17 éves korom óta tudom istent.
Voltam már lélek, voltam a mennyországban.
Beszéltem őrangyallal, találkoztam már démonnal.
Egy időben napi több órát meditáltam, amikor is rá voltam csatlakozva az egységre, végtelen szeretetre.
Isten szolga leszek, amíg csak létezem.
Effajta - erősen költői! - kérdéseket én is fel tudnék tenni, de MINEK...
Kötve hiszem, hogy kielégítő válaszokat egyáltalán kapnék rá:
1. („Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.)
Ha valóban JÓ és BÖLCS mindenható (mennynek és földnek teremtője), mi szüksége van rá, hogy szeressük, imádjuk? Ez nem szánalmas hiúság? Senki nem kérte, hogy létrehozzon minket.
2. Ha már végtelenszeresen megszenvedtük a tudás fáját, miért nem a tapasztalaton alapuló MEGGYŐZŐDÉSEN keresztül engedi magát megismerni a hit zavarossága helyett?
3. ...Ráadásul a világ népeinek miért különbözőképpen nyilatkoztatta ki magát?
4. A ránk erőltetett HIT mit hozott többet az emberiség történetében:
- Békét, szeretetet, megnyugvást, vagy
- fájdalmat, harcot, keserűséget!
5. A könyörtelen világgal, BIOLÓGIA TÖRVÉNYEIVEL szemben szemben Isten mi alapján állítja magáról, hogy jó és igazságos, - ha félretesszük a Biblia "igéit"?
6. Miért vétlenek millióinak kell megbűnhődni pár elvetemült alak égbekiáltó gazsága miatt? Miért van az, hogy rombolni mindig könnyebb, mint építeni?
7. Ha a saját képmására teremtette az embert, nem gondolja, hogy alaposan elszúrta? Mi alapján állapítja meg, hogy ki mennyire bűnös a szemében? Hisz a fával az „ősbűnt” is ő teremtette, nem gondolja, hogy ezért vastagon benyújtotta már a számlát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!