Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kell megtérni hogy...

Hogy kell megtérni hogy garantáltan a mennybe jussak? Van róla valami tutorial videó?

Figyelt kérdés
2021. máj. 5. 19:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal amit 10# ír, bár fura olvasni a szövegét, nincs benne hiba...annyit tennék hozzá, hogy ne lopj, és ne terjessze hamis dolgokat senkiről...bár a legyél becsületes ezt is lefedte.
2021. máj. 5. 22:57
 12/19 Mansour ***** válasza:

"De akkor semmi ertelme megtérni."

Hát ha te ezt ilyen üzleti alapon fogod fel, hogy megtérek, és cserébe megkapom a belépőt a Mennyországba, akkor tényleg nincs értelme, mert nem erről szól a dolog. A megtérés egy lehetőség, egy út, ami megnyílik előtted. Az viszont valóban igaz, hogy nem feltétlenül működik, és nincs rá garancia. Nekem sem működött, de én nem azt szűrtem le belőle, hogy akkor nincs értelme, mert valakinek viszont működhet. Én azt szűrtem le belőle, hogy akkor kell hogy legyen más út is. A lényeg, hogy ne az anyagi világ szemléletével közelíts a kérdéshez, mert minden, ami anyagi, múlandó. És ha ebben ragadsz, akkor te is elenyészel az anyagi testeddel együtt.

2021. máj. 6. 10:15
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 ez mar csak bibliai humbuk
2021. máj. 6. 10:17
 14/19 Mansour ***** válasza:

Hát ezt nem a Biblia alapján írtam, de mindegy...

Ha te üzletet akarsz, akkor sajna tudomásul kell venned, hogy nincs ilyen üzlet. Üzletelni legfeljebb az Ördöggel lehet, már aki hisz benne...

2021. máj. 6. 10:24
 15/19 A kérdező kommentje:
Akkor ezzel lezártuk, ne zaklassattok senkit a megtéréssel mert tulajdonképpen az is bűn. Főleg így hogy semmi garancia nincs arra hogy üdvözülsz cserébe lelkileg tönkrevágnak a sok törvénnyel es ugyanugy nem kapsz semmit hanem pokolban szenvedsz
2021. máj. 6. 10:27
 16/19 Mansour ***** válasza:
Figyelj, azt én is elítélem, aki zaklató módon próbál téríteni. Mondtam, a megtérés egy lehetőség, de nem mindenkinek jön be. Ha nem jön be, tovább kell állni, és más utat keresni. Az szomorú, ha lelkileg tönkrementél, de ez annak a konkrét közösségnek, és főként a közösség vezetőinek hibája/bűne. De nem minden közösség vágja tönkre az embereket, olyan is van, hogy valakit éppen felhoznak a lelki bajából. Sok múlik a közösség vezetőjén, de azért azon az egyénen is, aki becsatlakozik a közösségbe. Ne haragudj, de nekem az a gyanúm, hogy akit nagyon tönkre vág egy vallási közösség/szekta, az már a csatlakozása előtt sem volt rendben lelkileg. Lehet, hogy eleve inkább pszichológus/pszichiáter segítségére lett volna szüksége, de miután tönkrevágták, még inkább arra van szüksége...
2021. máj. 6. 10:46
 17/19 KZitus ***** válasza:

Főleg így hogy semmi garancia nincs arra hogy üdvözülsz" - a garanciát az "üdvözülésre", vagyis megmentésre maga Jézus Krisztus adja...viszont ahhoz, hogy megkaphasd, neked is tenned kell azt, amit a garantáló kér tőled: "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." János 3:17 Hajlandó vagy? Másképpen nem megy! csak ahogyan Krisztus mondja.

2021. máj. 6. 15:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Van egy módszer, ami garanciálisan az (ki lett próbálva, lásd Konstantin császár esetét). De csak akkor lehet alkalmazni, ha nem vagy még megkeresztelve. Ugyanis ha a halálod előtt közvetlenül keresztelkedsz + bérmálkozol meg, akkor, minthogy a keresztség minden korábbi bűnt eltöröl, szabad utad lehet a mennybe.

Csakhogy senki sem tudhatja, hogy mikor jön el a halála órája. Van akinek korán, van akinek később. Ilyen pandémiás időkben főként nem lehet jóval előre tudni.

2021. máj. 7. 14:16
 19/19 anonim ***** válasza:

bibliában többször is előkerül ez a téma, de majdnem minden alkalommal egymásnak ellentmondanak vagy egyszerűen változik a követelmény

tudod, ha keresztény vagy, a szíved jó helyen van, de logika hiányzik :/

2021. máj. 9. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!