Aki muszlim, lenne kedve beszélgetni?
Nyilván akik nem muszlimok, írhatnak ők is.
Elszörnyedve tapasztaltam, hogy a Facebook csoportok tele vannak öreg hölgyekkel akik a fiatal arab férfiak szerelmét keresik Allah helyett. Vagy azok a hölgyek okoskodnak akiknek a férje muszlimnak született, de egy Ramadánt nem böjtölt végig és egy hitetlen asszonyt vett el. Egyesek dohányoznak, isznak, ki vannak varrva. Nyilván nem az én jogom megítélni más hitét, de nagyon komolytalannak érzem a hazai muszlim közösséget. Legalábbis az interneten :)
Hisz miért varrat valaki "Allah" kalligráfiát a BAL kezére ha muszlim? Hisz tilos. De ha nem muszlim, miért? Csak kérdés van, de válasz nem nagyon.
Nagyon fájdalmas azt is látni, hogy összemossák a politikát az Iszlámmal. Amikor kimennek a Hősök terére török és azerbajdzsáni zászlókkal és arcukat/szolidaritásukat adják egy olyan háborúhoz amihez végképp semmi közünk. Miért kell Oszmán birodalmas pólót hordani? Törökök lennénk? Mohamed próféta *béke legyen vele*, török volt? Nem. Az Iszlám mindenkihez szólt és szól a mai napig. Miért kéne akkor nekünk feladnunk identitásunkat mert muszlimok vagyunk? Miért kell Erdogános plakátok alatt az Iszlám nevében segíteni a szegényeken? Alig agymosott politikai alávetettség. Egyesek próbálják őseink származásának erősen hiányos történetét beburkolni az Iszlámba, mert "a magyarok török nép voltak, kik már találkoztak az Iszlámmal". És?! Ha így volt? Mi előnyünk van ebből? Isten színe előtt mindenki egyenlő.
Nem az Oszmán birodalmas póló, a török zászló, Erdogán mennyei arcképe és az Allah tetoválás fog minket jó muszlimmá tenni.
Aki muszlim és hasonlóképp látja a dolgokat, örülnék ha írna nekem. Ha Isten is így akarja, így lesz.
Akik pedig nem muszlimok, írják meg nekem mit gondolnak erről. Ha vallásosak akkor írják le, ők hogy éreznék magukat ha ezt látnák a saját közösségükben. Akik ateisták, írják le hogy látják ezt kívülről. Hisz ez az emberi viselkedés az élet minden területén előfordul. A képmutatás és bemocskolás. Ők, hogy élik ezt meg.
De tartsuk tiszteletben egymás véleményét!
Daud.
Elnézést autocorrect
Sunna nepebol*
Agyon*
Sufi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!