Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki muszlim, lenne kedve...

Aki muszlim, lenne kedve beszélgetni?

Figyelt kérdés

Nyilván akik nem muszlimok, írhatnak ők is.

Elszörnyedve tapasztaltam, hogy a Facebook csoportok tele vannak öreg hölgyekkel akik a fiatal arab férfiak szerelmét keresik Allah helyett. Vagy azok a hölgyek okoskodnak akiknek a férje muszlimnak született, de egy Ramadánt nem böjtölt végig és egy hitetlen asszonyt vett el. Egyesek dohányoznak, isznak, ki vannak varrva. Nyilván nem az én jogom megítélni más hitét, de nagyon komolytalannak érzem a hazai muszlim közösséget. Legalábbis az interneten :)

Hisz miért varrat valaki "Allah" kalligráfiát a BAL kezére ha muszlim? Hisz tilos. De ha nem muszlim, miért? Csak kérdés van, de válasz nem nagyon.

Nagyon fájdalmas azt is látni, hogy összemossák a politikát az Iszlámmal. Amikor kimennek a Hősök terére török és azerbajdzsáni zászlókkal és arcukat/szolidaritásukat adják egy olyan háborúhoz amihez végképp semmi közünk. Miért kell Oszmán birodalmas pólót hordani? Törökök lennénk? Mohamed próféta *béke legyen vele*, török volt? Nem. Az Iszlám mindenkihez szólt és szól a mai napig. Miért kéne akkor nekünk feladnunk identitásunkat mert muszlimok vagyunk? Miért kell Erdogános plakátok alatt az Iszlám nevében segíteni a szegényeken? Alig agymosott politikai alávetettség. Egyesek próbálják őseink származásának erősen hiányos történetét beburkolni az Iszlámba, mert "a magyarok török nép voltak, kik már találkoztak az Iszlámmal". És?! Ha így volt? Mi előnyünk van ebből? Isten színe előtt mindenki egyenlő.

Nem az Oszmán birodalmas póló, a török zászló, Erdogán mennyei arcképe és az Allah tetoválás fog minket jó muszlimmá tenni.

Aki muszlim és hasonlóképp látja a dolgokat, örülnék ha írna nekem. Ha Isten is így akarja, így lesz.

Akik pedig nem muszlimok, írják meg nekem mit gondolnak erről. Ha vallásosak akkor írják le, ők hogy éreznék magukat ha ezt látnák a saját közösségükben. Akik ateisták, írják le hogy látják ezt kívülről. Hisz ez az emberi viselkedés az élet minden területén előfordul. A képmutatás és bemocskolás. Ők, hogy élik ezt meg.

De tartsuk tiszteletben egymás véleményét!

Daud.

2021. máj. 1. 19:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező,

a nyugati eszmék és fogalmak az antikvitásból, majd a kereszténységből, majd a felvilágosodásból eredtek. Ezek egymás előfeltételei voltak, ahogyan erre az egykori, muszlim török miniszterelnök, Ahmet Davutoglu (Alternative Paradigms) rámutatott. Az iszlám létszemlélete a Korán alapelvein (tawhid, dahlaw, sharia) alapul, teljesen máshogy értelmezik a pluralizmust, a hatalmat, a legitimitást, a szekularizációt, a jogot, a nacionalizmust. Érdemes a tanulmányt elolvasni, bár elég elvont.

Ezért vall kudarcot minden olyan kísérlet, ami a nyugati fogalmakat akarja erre a vallásra, kultúrára alkalmazni.

2021. máj. 1. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:
25%

Mi a baj a hitetlen asszonnyal? Ettől még nem lesz rossz ember! Ez a baj a maszlim vallással

Aki nem muszlim=rossz

Aki muszlim=jó

Sajnos keresztény vallásnál az átlagos keresztények így vannak vele

Aki keresztény=nem feltétlen jó

Aki nem keresztény=nem feltétlen rossz

És az a baj hogy a politika és vallás kéz a kézben járt nehezen lehet szétválasztani

És ha már a hit komolysága!

Nem attól lesz valaki jó ember és igaz mert be tartja a vallása szabályait mert ezek a szabályok Bem feltétlen jók nem feltétlen igazak! Ez igaz minden vallásra!

Az a baj hogy te csak a magyarországi muszlim közösségnél látod ezt hogy azt tartanak be amit akarnak és tiltások ellenére csinálnak bizonyos dolgokat de az a nagy helyzet hogy az arab országokban is ez a helyzet!

Szaúd arabia? A legerősebb muszlim ország még is annyi alkoholt lehet venni ott amibe bele lehet fulladni! Ott is azt a szabályt tartják be ami kényelmes ennyit erről!

És egy kis töri óra

A magyarok nem léptek kapcsolatba muszlimokkal mert az ősmagyar vallás egy több isten hitű vallás volt (hadúr, nap atya, Hold anya meg ilyenek) a magyar török kapcsolat meg hát basszus jártál általánosban vagy közép suliba?!? Mohács??? 200 égés török uralom?!?! És bizony tény az ország egy részének vannak torok felmenői ami kimerült a magyarnők megerőszakolásában a nemesekkel földesurakkal kötött hazassagokban és ritkább esetekben szerelemben...

És amugy miért kell iszlám hitűnek lenni? A magyar az mióta iszlám nép? A magyar már 1000 éve keresztény előtte meg a magyar több isten hitű vallást gyakorolta!

És Bocsi de az iszlám nem mindenkinek szól mert egyszerűen az európai és nyugati ember nem tud vele együtt élni! Mert több ezer eves kultúra választ el minket és amúgy sok olyan arab népet is mert nem minden arab iszlám de nem ám! A hijab sosem votl arab szokás! Ez akkor vált azzá amikor a nagy Mohamed meglátta lengébb ruhában (több mint valószínűleg nem meztelenül és nem félmeztelenül) az örökbefogadott fiának a feleségét és megkívánta majd rávette hogy valljanak el és menjen ő hozzá! És ekkor jött a hijab mert bizony Mohamed nagy prófétában ennyi morális tartás sem volt... ez nem sertés hanem feketén fehéren le van írva a muszlimok történelmében!

A lényeg az európai ember nem tud muszlimmá lenni! Ilyen egyszerű

Az arab emberek is nehezen tartják be mára már a saját törvényeit mert egyszerűen a civilizáció nem arra az útra vezet! Egyszerűen már a nőknek is kell (lehet) tanulnia és dolgoznia ha el akarjunk kerülni hogy a királyságunk ne omoljon össze magunk alatt mert ez a civilizáció ahol a férfiak és a nők egyenlőbbek és nem csak szexualis tárgyak és gyerek szülők...

amugy az iszlámnak mióta nincs semmi köze az oszmán/torokhoz? Ugye tudod hogy a torok állam még mindig iszlám állam valamint az oszmán birodalom egy erős iszlám birodalom is volt?! Csupán ennyi közük van hozzá 😂😅

És habár keresztény vagyok de csak mert ebbe születtem bele...

Az én elképzeléseim szerintem sokkal nagyobbak mint az emberek többségének legyen az zsido keresztény vagy muszlimocska

Én úgy képzelem el az egészet hogy mint isten azaz egy legfelsőbb lény (ettől függetlenül létezhetnek kisebb istenek de ez már csak név kérdése mivel a szeráf angyaloknak olyan hatalmuk van már ami sok görög isten hatalmát ketté töri...) aki mindenképpen tökéletes és közel sem emberi egyszóval a mi elménkkel lehetetlen felfogni és megérteni hisz mi halandók vagyunk! Emiatt is mind az összes vallás nem lehet isten szava hisz ha egy ilyen tökéletes lény létezne akkor mi is a szándéka?!? Miért van széthúzás? (Az abrahami vallasokban az isten közel sem legfelsőbb inkabb olyan mint a görög istenek halandó tulajdonsággal rendelkeznek!) miért is kell akkor megváltásért élni?! Miért nem lehetünk biztosak a megváltás letezeseben miért nem lehetünk biztosak hogy tényleg van isten? Mi a célja mindezzel? Mivel ha unatkozik vagy bármi akkor már mindjárt nem tökéletes azaz nem mindenható! És ha üzenetet akart átadni akkor nem az lett volna a jó megoldás ha minden embernek átadja miért csak a béke hírnökének jezu... akarom mondani mohamednek hisz nem háborúzott évekig és nem írott ki falvakat akik nem hódoltak be neki... nem kötekedek csak megkerdojelezem hogy mitől is a béke és igazság prófétája Mohamed...

egyszóval ha van isten akkor az egy tökéletes lény aki valamit tervez de vagy csak meg figyel! Nekünk adta a szabad akaratot és a szentlelket (igen a muszlimoknak mert haláluk után visszatérnek istenhez!) ez azt jelenti hogy mind Jézus mind Mohamed nem különleges nem isteni lények mert mindegyikünk rendelkezik azzal a készséggel Jézus és Mohamed csak emberileg emelkedtek ki semmi több!

Isten célja?!? Ő teremtett tehát az erények azok lehetnek ami teremtő jellegűek legyenek ez most kézzel fogható vagy éppen szellemi dolog? Szerintem ennek van értelme csak az a baj hogy az iszlám-arab sok esetben nem teremtő hanem romboló csak nézzünk meg az arab-iszlám országokat sokuk katonai hatalmú országok a legtöbb 3. Világbeli az egyetlen gazdag arab-iszlám azaz egyesült arab Emirségek és Törökország de ezek mind azért lettek gazdagok mert sokkal enyhébb az iszlám vallás!

Nézzünk meg a keresztény-európai kultúrát szinte ő épített mindent! Itt nem az isten hitében van a baj hanem az alap kulturális hozzáállással! Lényegtelen hogy most Allah vagy a keresztény isten vagy zeus esetleg odin hanem az hogy ténylegesen hogyan éljünk az életünket! Az hogy a nők azert hordanak teljes fekete ruhát mert a szent értelmezés szerint meg kell őket védeni (talalkoztam nagyon sok ilyen muszlimmal akik ezzel jöttek) de kiktől kell megvédeni? Amikor az iszlám országokban nincsenek más vallású emberek és ugye muszlim muszlimot nem bánthat!!! Ja igen azért kell igazából teljes fekete ruhát hordani mert az ottani muszlim közösség fogja bántalmazni illetve Allah és Mohamed hű követői fogjak meg kívánni és meg erőszakolni! Csak is ez a különbség hogy a gyakorlatban a muszlim nők azert hordanak olyan ruhát mert a saját muszlim fajtajuk fogja bántalmazni vagy megeroszakolni ettől függetlenül a nőket védelmezni kell ez a béke vallása...

2021. máj. 1. 21:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a hosszú és semmiről szóló hozzászólást. Szövegértelmezés 0, emberi jómodor 0. Ne haragudj, de felesleges vitába szállni veled. Sugárzik a harag és beszűkültség az üzenetedből. Mondtam, hogy tartsuk tiszteletben egymást. Erre mi történt?

"Allah és Mohamed hű követői fogjak meg kívánni és meg erőszakolni!"

Isten bocsássa meg neked a tudatlanságodat.

2021. máj. 1. 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Imádom olvasni az ilyen terjengős kesze-kusza agymenéseket gyakorin😂 ha különösen a vallásról szól az eszmefuttatás ott garantált a szórakozás 👍
2021. máj. 1. 21:57
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

kérdező bocs de el mentem egy logikus gondolat meneten... ugyan miért kellene a muszlim nőket megvédeni? kiktől is? keresztények nincsenek az arab országokban a lakosság 99%-a muszlim... de mindegy!

amúgy nem semmit mondó üzenet... tudatlanság meg végkép nem...

te hisztizel itt hogy az itteni muszlimok nem tartják magukat erre én írtam hogy hát nem csak az itteniek mert szaud arábiában is szembe mennek mindennel amiben hisznek csak hogy ihassanak alkoholt!

és hogy mi köze van az oszmánnak? hát nem is az oszmán iszlám birodalom "foglalta el" magyarországot 200 évig...! nem is a lakosság egy részének nincs török eredetű származása!

nem is azt írtam hogy az europai ember nem képes élni az iszlám kulturával mert nem kompabilitis! mert túl nagy a kulturális beidegződések! ezen nem tom mi olyan nehéz? amúgy meg a mi világ szemléletünket te kérdezted te nyomorult...

lehetsz felőlem keresztény is vagy vasember és hulk hívő de akkor is;

te nem adtad fel identitásodat mert a magyar az nem muszlim a magyar az keresztény! az ősmagyar meg több isten hívő!

amúgy tiszteletről beszélsz de abszolút nem akartad megérteni a mondandómat tetejében sértegetsz is (oké én is meg sértettelek a fentiekben de a te világnézeted a te elveid szerint; "De tartsuk tiszteletben egymás véleményét!"!!! akkor hogy is van ez? addig van tisztelet amíg bologatok és éltetem mohamedet és a 13 feleségét köztük egy 6 évest is?)

nem sértegetni akarok le írtam legalábbis nem ez volt a szándékom

le írom mégegyszer normálisan! jelenleg az igazi muszlimok azaz az arab muszlimok is küszködnek a törvényeikkel a saját profétájukkal és szentjükkel mert a világ hatalmasat változott azóta nem hogy az europai ember aki felvette a msuzlim vallást és vagy egy kőkemény keresztény europai világban él! nézd meg a törököket nem hiábba sokkal gyengébb ott az iszlám vallás mert máshogy nem tudott boldogulni volna mert közvetlen kivolt téve az europai kulturának!

2021. máj. 1. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
39%

#5: Hát gondoltam, hogy itt is meg fogsz jelenni !

Szégyelhetnéd magad. Kiír egy muszlim, egy őszinte és korrekt kérdést, és te idejössz sértegetni Őt ?

Hát miféle gonosz ember vagy te ??

Én már nem tudom, milyen vallásban hiszel te, de olyan komoly vallás nem is létezik, ami ezt az aljas viselkedést elfogadná.

Abdullah

2021. máj. 2. 15:51
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

"Miért kell Oszmán birodalmas pólót hordani? Törökök lennénk"

Az Oszmán-Birodalom volt az utolsó, ahol a muszlimok többsége egy államban élhetett. Fontos hogy nem különböztették meg magukat úgy hogy ők törökök. Ezért sem nevezik Török-Birodalomnak. Azóta a muszlimok is etnikai, nemzetiségi alapon élnek külön államokban.

Jelenleg Törökország a legerősebb muszlim állam és a kevesek egyike, amit nem egy nyugat által kinevezett báb irányít. Éppen ezért sok ember támogatja a muszlim világban.

Az pedig hogy vannak muszlimok akik kevésbé vallásosak, helytelenül cselekednek, elfordul, ahogy minden vallás esetében.

2021. máj. 2. 18:26
 8/11 anonim ***** válasza:
36%

6-os miért is kellene bármiben is hinnem? Ja mert te csak így tudod el képzelni és elfogadni a világot és másnak is így kell?!? Gratulálok vérbeli muszlim vagy! Le írtam nagyon szépen másodszor hogy mi is van korrektül de azt mar te sem tudtad elolvasni igaz te idiota?!?

le írom mégegyszer normálisan! jelenleg az igazi muszlimok azaz az arab muszlimok is küszködnek a törvényeikkel a saját profétájukkal és szentjükkel mert a világ hatalmasat változott azóta nem hogy az europai ember aki felvette a msuzlim vallást és vagy egy kőkemény keresztény europai világban él! nézd meg a törököket nem hiábba sokkal gyengébb ott az iszlám vallás mert máshogy nem tudott boldogulni volna mert közvetlen kivolt téve az europai kulturának!

7-amit írsz Törökországról/oszmánról az nagyjából korrekt de annyit tévedsz hatalmasat! Hogy sok muszlim támogatja pont hogy nem mert a nők ott eléggé szabadok nem kötelező a hajib sem pedig a teljes fekete overál! Még Bikinit is fel húzhatnak!!! Nemzeti szinten emiatt az erősebb muszlimú országok nem szeretik őket!!! És ne haragudj de a legtöbb muszlim országot nem egy bab irányít hanem egy fegyveres erő vagy pedig az ottani herceg az meg csak természetes hogy a nyugat beleszól mindenbe (meg a kelet is pl kina es orosz) minden olyan ügybe ami háborút válthat ki bele is kell szólni mert a nyugat teljes mértékben rájött hogy a vagyonát csak ugy tudja megtartani és növelni ha BÉKE van mig a közel keleti és afrikai országok némelyike nem így gondolja…

De ezt még észak Korea is tudja...

2021. máj. 2. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:
25%

Valamint A civilizáció és gazdasági fejlődés azzal jár hogy a nőknek is ugyan azokat a jogokat kell fenntartani nekik is dolgozni kell nekik is meg kell hozni az önálló döntésüket és “hajtani a szekeret” mert különben az ország szegény lesz és önmaga alatt fog ossze roskadni! AMERIKÁBAN is sokáig az volt a norma hogy a nők NEM dolgozhattak!!! Viszont jött a gazdasági fellendülés ami miatt muszáj volt nekik is mert

1. Több gyerek született akiket kellett tanítani és vigyázni rajuk (óvoda iskola)

2. Több információs segítő kellett

3. Több ápolói segítő kellett

4. Több ipari-gyári munkása kellett mert szintén nőtt a népesség és a technológiai gazdaság

Emiatt a kényszer miatt pedig a normákat fel kellett bontani! Az iszlám még csak most tart itt hogy bizony ezeket a normákat meg kell változtatni különben dől a hercegi kalifátus

2021. máj. 2. 19:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Látom, itt a hsz-elok fejében olyan zavar van mint a mosogató ízben..

A nők nem azért hordanak fekete hijabot, mert a "saját fajtajuk megerőszakolta őket".. én is muszlimah vagyok a Subba népekböl..

A magyarok nagy része még ágyon is veri, felgyújtja, majd újra megerőszakolják a nőt.. főleg ha szakítani akar a nő..

Lásd Bp 3ik kerulet vagy a bőröndbe tett 7ik kerületben, stb..

A török muzulmán és nem muszlim.. csupán néhány évtizede vannak muszlim törökök..

Magyarországon többségben siha és sütik vannak, akik nem muszlimok és nem a Sunna népe.

De ettől őket közvetlenül támogatja és pénzeli a jelenlegi kormány és a ministalin..

A többire a csurhenek nincs is értelme reagálni.. mivel nem tudni akarnak, csak lokik a náci és fidesz média agyfosasat..

2021. máj. 25. 19:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!