Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz? Pokolra jutok?...

Mit gondolsz? Pokolra jutok? Adj tanácsot. Ítélj meg.?!

Figyelt kérdés
Keresztény, római katolikus vallású vagyok, szinte gyerek korom óta kb 10-11 éves korom óta, régebben jártam templomba voltam első áldozó, jártam kb 16 éves koromig templomba, most 21 éves vagyok, iskolai tanulmányaim be fejeztem, dolgozom,! Bulikba sosem jártam iskola társaimmal, nem drogoztam sosem, inni sem iszok alkoholt. Csak kávézni szoktam napi 2x. Van barátnőm 2 éve szeressük egymást és a kapcsolatunk után 7 hónappal utánna le feküdtünk ami bűnnek számít. Szoktunk elmenni kajálni, vagy rendelünk gyakran ruhákat veszünk. Annyira nem érdekel a halál utáni lét, régen gyakran feszültem azon hogy pokolba jutok mióta elhagytam a vallásos életet sokkal boldogabb vagyok, kiegyensúlyozott, nem félek a pokoltól úgy érzem nem vagyok rossz ember. Nem bántok senkit, meg adom a tiszteletet, kedvesen viselkedek. Tudom ez nem elég, teljesen Jézust kell követni aki üdvözülni akar, de őszintén szólva 21 évesen azon nem agyalhatok hogy: jön az elragadtatás hogy lecsap a hívőkre egy fény és Jézus elviszi őket, ha ilyeneket töröm a fejem csak depressziós életem lesz. Minden nap imádkozom, hiszek, törekszem emberséges életre. De szeretek élni, a barátnômmel jókat kajálni, elmenni fagyizni ide oda, jól érezni magam, szerelmeskedni, mert úgy gondolom csak egy életünk van ezen a földön....
2021. ápr. 29. 17:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

'Szerintem téged azért pontoztak le, mert a végén rosszat írtál.

Isten nem azt bünteti, aki nem ismeri őt - hanem azt, aki ismeri, és mégis elfordul tőle, vagyis szándékosan nem tartja be a törvényeit. Mint például most a kérdező.

De ez itt most a kérdező fóruma, neki kell válaszolni.

Ha még itt van...'

Akkor mégegyszer fussunk neki. Látom nehéz felfogni. Bibliát, társulathoz tartozol? Mert akkor nem csodálom h törvényben vagy! Jézus kegyelmrt hozott. Ha a kérdező a menybe megy (bár legyen úgy) az azért mert mert kegyelmes Isten. Megtérni meg úgy térhet meg (ha akar) ha megismeri Jézus a SzentLélek által. Tehát meg kell ismerni személyen. Úgy hogy nem tudom mit vádolsz. A mózes törvénye eltörlődött.

2021. ápr. 29. 21:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Sőt a kérdezőnek ez jó hír, mert nem kell megfelelni Istennek, mert Jézus a bűnösöklért halt meg hogy üdvösségük legyen számukra! Szóval le lehet álni a lepontásmsokkal! Meg monta Jézus hogy,ő nélküle senki nem juthat be a mennyek országába! Nem én találom ki! Olvass! Mondja Jézus hogy meg kell ismerni őt!

"Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. 7Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.”

2021. ápr. 29. 21:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Szóval le lehet álni a lepontozásokkal mert én nem akarok rosszat a kérdezőnek.
 14/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érted, amit írok.

Isten nem fogja azokat büntetni, akik nem ismerik őt.

Tehát azokat sem, akik hallottak már a Bibliáról, de nem hisznek neki, viszont jó emberek.

Azokat fogja büntetni, akik gonoszak - vagy pedig elhiszik a Bibliát, csak éppen nem tartják be.

És itt nem ilyenre gondolok, hogy szombaton lenyírja a szakállát, hanem a szeretetre és a többi lényeges parancsra.

Tehát a törvény szelleme valóban lényegesebb, mint a betűje.

Konkrétan a kérdezővel az a gond, hogy elkezdett szemezgetni a parancsok között.

Neki az egyik parancs rokonszenves, tehát azt betartja.

A másik parancs meg nem tetszik, tehát azt nem tartja be.

Na ilyen, 𝐍𝐈𝐍𝐂𝐒𝐄𝐍.

Az ilyen ember nem jó keresztény.

És ezen még az sem segít, hogy a mostani értelmezés már megengedi a jegyeseknek a testi kapcsolatot.

Ugyanis ő nem jegyezte el a barátnőjét, mert akkor a jegyesének hívná.

15/20 anonim ***** válasza:

'Szerintem nem érted, amit írok.'

Én értelek te nem érted a Bibliát, és hogy mi az eredeti terve Istennek az emberekkel. Nem csak te, de sokan nem értik. Ezért lépnek ki vallásokból, vagy megunják, ezért nem érdekli őket, mert nem értik Istent példázatait, mint a szegény kérdező.

'Tehát azokat sem, akik hallottak már a Bibliáról, de nem hisznek neki, viszont jó ember'

Azért nem hisznek, mert nem értik. Különböző keresztény vallások zűrzavarr okoznak. Ha értenék, elhinnék. Pedig meg lehet érteni mindem betűét, csak alázat kell hozzá, nem büszkeség.

'Azokat fogja büntetni, akik gonoszak - vagy pedig elhiszik a Bibliát, csak éppen nem tartják be'

Téves! Isten nem bűntet. Aki büntet az ellenség, a gonoszoknak is van jogguk a megtétésre. Hisz meg van írva, aki él, bármit csinált, bármilyen gonoszságot is, ha befogadja Jézus mint személyes megváltóját, az üdvözül. Aki nem fogadja be, az nem kér Isten üdvözletéből, de értem én az ítéletkor szerintem Jézus a tudatlanoknak is ad egy esélyt akik nem tudták megérteni. isten igazságos. És azok akik nem hittek, azokat nem isten bűnteni hanem jogot adnak az ellenségnek, hogy rendelkezzen felette. Meg van írva: nem szolgálhatsz 2 úrnak.

'Neki az egyik parancs rokonszenves, tehát azt betartja.

A másik parancs meg nem tetszik, tehát azt nem tartja be.'

Nincs parancs. Megtérés van!

'Az ilyen ember nem jó keresztény.

És ezen még az sem segít, hogy a mostani értelmezés már megengedi a jegyeseknek a testi kapcsolatot.

Ugyanis ő nem jegyezte el a barátnőjét, mert akkor a jegyesének hívná.'

Ezeket a bűnöket kifizette a kereszten. Az ember dolga már csak az, hogy befogadja Jézust a szívébe. Ilyen egyszerű.

2021. ápr. 29. 22:14
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

"hívőnek" lenni, vagy keresztény életet élni, nem ugyan az.

Az első csoportba tartozók, elhiszik hogy van Isten, és élt Jézus is, és meghalt sokakért. Illetve betartanak némi erkölcsi, társadalmi elvet, amire a "jó ember vagyok" jelzővel illetik a maguk életét.

A keresztény életet élő, teljesen másként gondolkodik, és él. Krisztus tanítványai, élik a nap 24 órájában azt az életformát, amire Jézus tanítja a követőit, tanítványait. Nem elégszenek meg, a "szerintem jó ember vagyok" elmélettel. Mivel Isten lefektetett olyan elveket, törvényeket, kéréseket, elvárásokat, ami által elfogadhatóvá válhat valaki Isten szemében.

Egyik Bibliában szereplő "jó ember" sem gondolta, hogy ha nem lop, nem hazudik..., akkor máris elfogadhatóvá vált Isten szemében. Ennél sokkal többet kellett tenniük. S bizony voltak veled egykorú fiatalok is.

Mint Pl József, akit a testvérei eladtak rabszolgának, valamikor a húszas évei elején. Vagy Timóteus, aki a húszas éveire már gyülekezetben felvigyázóként szolgált, és komolyan vette Jézus tanításait.

(Példabeszédek 14:12) 12 Van olyan út, mely jónak tűnik az embernek, de végül a halálba vezet.

Te osztod a lapokat Istennek, mondván:

"mindenben igyekszem jó lenni, de a paráznaságot pedig elkell nézd nekem, mert fiatal vagyok és egyszer élek a Földön"

Ennél máris átlépted a hatáskörödet, és Te szabod meg, hogy Isten mit nézzen el neked, és mit engedjen meg. Sajnos sokan gondolkodnak így, főleg a fiatalok körében. Ha tehetnék, köteleznék Istent, hogy változtasson a törvényein, és erkölcsi elvein.

Soha nem fogja ezt megtenni, nem fog a személyéből csúfot űzni.

U.i.

A Földön az emberek valóban csak egyszer élnek, bár a halottak kapnak Jézus megváltó halála által még egy lehetőséget, a Földre való feltámadáshoz.

Az, hogy az embernek, Isten új rendszerében meddig tart az élete a Földön, a saját tettei, és Istennel való összhangban élés határozza meg. ez tarthat örökké.

2021. ápr. 30. 00:33
 17/20 anonim ***** válasza:

16.

'A keresztény életet élő, teljesen másként gondolkodik, és él. Krisztus tanítványai, élik a nap 24 órájában azt az életformát, amire Jézus tanítja a követőit, tanítványait. Nem elégszenek meg, a "szerintem jó ember vagyok" elmélettel. Mivel Isten lefektetett olyan elveket, törvényeket, kéréseket, elvárásokat, ami által elfogadhatóvá válhat valaki Isten szemében.'

Jól éttelmezem hogy tanú vagy?

Igen, lefektetett elveket és törvényeket, de látta hogy a törvény mit sem ér az üdvösséghez, az ő lelkét adta a törvény helyet, ön magát! 'Feltámadásával' megnyilt a mennyek országa, és életne lépett szószerint a kegyelme. Az ember a legkisebb törvényt se tudja betartani, főleg isten mércével, mózes törnénye már nem él!

Mivel valószínűleg tanú vagy, ajámlom ezt fugyelmedbe, hogy nem ti vagytok Jézus követőti.

Az evangélium, Jézus váltsághalálának hirdetése, minden keresztény ember feladata. Maga Jézus mondta "Menjetek, és tegyetek tanítványokká minden népet!" DE nem úgy, ahogy a Jehova tanúi teszik. Ennek nincs bibliai alapja, sőt Jézus, mikor elküldte 70 tanítványát prédikálni, azt mondta nekik: " Ne járjatok házról házra." Lukács 10, 7

2021. ápr. 30. 01:40
 18/20 anonim ***** válasza:

El lehet felejteni, nincs hyper kegyelem.

"aki nem enged a Fiúnak, Isten haragja alatt marad..."

Ezzel nem árt tisztában lenned kérdező.

2021. ápr. 30. 08:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Minden nap megkérdezi. Teljesen elment az esze.
2021. ápr. 30. 09:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem fogsz a pokolra jutni.
2021. máj. 1. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!