Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz létezik a menny...

Mit gondolsz létezik a menny és a pokol?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 27. 07:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
22%
Igen. Rengeteg tanúságtétel van fent a neten is. Valaki járt a pokolban, de visszajött (23 perc a pokolban c. beszámolója elérhető a youtube-on), konkrétan én is ismertem olyat, aki meg a Mennyben járt illetve meglátta halála előtt. Ő azt mondta nekem, hogy ott minden aranyból volt. Ragyogott. Én elhiszem.
2021. ápr. 27. 10:00
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem létezne, akkor az emberek nem szenvednének..
2021. ápr. 27. 10:01
 13/17 pelgrim ***** válasza:
0%

Mivel az ember ön-tudata vagy amit a vallások léleknek neveznek nem anyagi, a halál alkalmával nen szünik meg létezni. A lélek vagy öntudat, ami valójaban az isteni kilétünk, nem azonos a személyiséggel, a személyiség valójában nem más mint származásunk neveltetésünk, ismeretségünk hírnevünk, stb. tarka gyüjteménye, egytől-egyig múlandó dolgok.

Én azt gondolom, hogy menny és pokol mint földtajzi helyek nem léteznek, de mint a tudatnak vagy a léleknek szélsőséges állapotai igenis léteznek. Például míg egy vidám önfeledt hangulat a mennyeket közelíti meg, az öngyilkos jelölt már féllábbal a pokolban van. Így értve már a jelen életünkben kaphatunk némi kóstolót mindkét lelkiállapotból.

2021. ápr. 27. 10:02
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

"A természettudományok eléggé pontosan megválaszolják a kérdést. Nincs menyország és nincs pokol.

Csá."

A természettudomány egész pontosan azt nyilatkozza ezzel kapcsolatban, hogy a természettudomány nem foglalkozik ezzel, nem is tudna. Amúgy gondolkozzunk csak: természettudomány vs. természetfeletti dolgok. Na, leesik?

Ez kb. olyan, mintha azt írtad volna, hogy az elektromosság nem létezik, mert a szépművészet nem foglalkozik vele

Csá

2021. ápr. 27. 11:15
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
Egyéni véleményem szerint nem. Nem tudok hinni sztem benne. Túl meseszerű és hiányzik az ok és okozat.
2021. ápr. 27. 16:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Létezik. Ismerd meg a Bibliát, és te is tudni fogod! Szívesen segítek benne. Ha akarod, írj privátban!

Üdv: Lóránd

2021. ápr. 28. 22:35
 17/17 anonim válasza:
Létezik menny is, pokol is. Megtapasztaltam mindkettőt.
2021. júl. 10. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!