Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények,menyegző után,mik...

Keresztények,menyegző után,mikor haltátok el a házasságot?

Figyelt kérdés

A menyegző napján vagy később ? Vannak valami szabályok?

Illetve vannak olyan kivételes napok, amikor a pár nem lehet "úgy együtt?

2021. ápr. 17. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Néhány év után elhalt magától.
2021. ápr. 17. 21:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Mit értesz az alatt hogy elhalt magától?
2021. ápr. 17. 22:44
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Ne foglalkozz az elsővel, vicces próbált lenni, mert elírás van a kérdésben.

A válaszom: az esküvői mulatság után, olyan hajnal 2 körül. Szabályok nincsenek, legalábbis én még nem hallottam róluk. Engedjétek el magatokat és ne görcsöljetek, élvezzétek ki minden percét!

2021. ápr. 17. 23:06
 4/11 anonim ***** válasza:
39%
Véres takarót utána ki kell vinni és megmutatni a násznépnek.
2021. ápr. 17. 23:12
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó, ez primitív, nem keresztény.
2021. ápr. 17. 23:27
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
3 ez most komoly? Voltam pár falisi esküvőn, és eltűntek menyasszonytánc után 2 órára, mindig mondtam poénból, hogy most mennek kamatyolni. Aztán mindig visszajöttek már átöltözve.
2021. ápr. 17. 23:52
 7/11 A kérdező kommentje:

Utolsó milyen vallású esküvőn voltál, ahol eltűntek 2 órára?😀

Bocsi a kérdésben az elírásért.

Javítok: "háltátok

De köszi a poénos megközelítést is ☺️

2021. ápr. 18. 09:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Általában katolikus nagy esküvő volt, sváb faluban. Lehet nem kerek 2 óra, de feltűnt hogy leléptek valamikor éjfél után, aztán visszajött a menyasszony menyecskeruhában a vőlegényt nem figyeltem.
2021. ápr. 18. 09:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Átöltöztek, kicsit pihentek, nem akkor hálták el az esküvőt valószínűleg.

2021. ápr. 18. 13:13
 10/11 anonim ***** válasza:

"Általában katolikus nagy esküvő volt, sváb faluban. Lehet nem kerek 2 óra, de feltűnt hogy leléptek valamikor éjfél után, aztán visszajött a menyasszony menyecskeruhában a vőlegényt nem figyeltem."

Igen, szokás (szerintem nem csak sváboknál), hogy éjfélkor menyasszonytánc, majd a pár elmegy átöltözni és pirosban jön vissza, és a feleség már mint menyecske. Mivel az esküvő napjáig menyasszony, éjféltől viszont már másnap van és hagyományosan menyecskének hívják az esküvőtől általában az első gyerek megszületéséig.

Nem túl életszerű ilyenkor "kamatyolni", hogy a te egyszerű szóhasználatodat idézzem. Nem 10 perc egy menyasszonyi ruhát levenni, átöltözni, általában ilyenkor pihen is a pár, mert a rengeteg élmény, stressz, tánc miatt kimerülnek. Még tapasztalt "házaséletet" élőknek sem egy élmény úgy csinálni ezt, hogy közben az jár a fejükbe, hogy vár a násznép...

Nászéjszakának hívják, de ez általában nem aznap van. Hajnal 4-kor hazaesve sem egy élmény még nekilátni. Romantikusabb, nyugodtabb, életszerűbb egy külön napon. Még nem vagyok házas, de nem aznapra időzíteném ezt, hanem másnapra vagy a nászútra. :))

"Illetve vannak olyan kivételes napok, amikor a pár nem lehet "úgy együtt?"

Nincs...

2021. ápr. 18. 13:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!