Baj ha nem akarok hívő lenni?
“Hiszek Istenben meg a Krisztusban Szentlelekben.”
De akkor hívő vagy.
“Katolikusnak vagyok keresztelve de nem èrdekel a vallás, néha elmondok egy egy imàt, (miatyánk, apostoli hitvallás) de nem érdekel. Ettől fuggetlen szeretem az Urat.”
Úgy tűnik, hogy nem a vallással van problémád, hanem az intézményesített egyházzal.
“De ugy gondolom senki se tudja az igazat se kereszteny senki se iszlám.”
Talán. De ez meg nem szükségszerűen jelenti, hogy a kereszténység meg az iszlám egy szinten lennének.
“De a pokol menny nem erdekel! Engem ez a jelen valo elet erdekel hogy itt boldog legyek, legyen egy felesegem, egy kis csaladom. Ennyi. Utanna meg ami lesz az lesz. Majd az Ur tudja.”
De nem gondolod, hogy ha az Úr létezik, talán többet vár tőlünk, minthogy pusztán higgyünk benne?
Nekünk nem baj. Ez a Te döntésed, földi életed. "Lelked rajta" szószerint.
Abban az esetben viszont, ha Isten létezik, és Ő nem elégszik ezzel a világnézeteddel, akkor óriási bajba keveredhetsz a Feltámadás Napján.
"Utanna meg ami lesz az lesz."
Hát elég cudar dolgok is jöhetnek...
Az embereknek, a társadalomnak itt egyáltalán nem probléma, ha nem akarsz hívő lenni... én tisztelnélek Téged így is. Ez Rólad szól, sose feledd.
Egy muszlim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!