Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mekkora a biblia?

Mekkora a biblia?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 14. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen típusú lapra nyomtatják, milyen betűmérettel, mekkora a margó, sortávolság, így nem lehet megmondnai.
2021. ápr. 14. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Pl ekkora:

[link]

2021. ápr. 14. 15:32
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

Szia,

A „Biblia” görög szó, amelynek jelentése: könyvek. Arra utal ez az elnevezés, hogy a Biblia tulajdonképpen egy iratgyűjtemény, 66 írásművet tartalmaz, amelyeket bibliai könyveknek nevezünk.

A 66 irat közül 39 eredetileg héber (egy egészen kis része arám) nyelvű, és Izráel népe körében keletkezett az i. e. XV. századtól az i. e. IV. századig. A Bibliának ezt az első részét Ószövetségnek (vagy Ótestamentumnak) nevezzük. A többi 27 irat az őskeresztény egyház körében keletkezett az i. sz. I. század folyamán, eredetileg görög nyelven. Ebben az időben a görög volt az első számú világnyelv a Római Birodalom területén. A Biblia második részét Újszövetségnek (vagy Újtestamentumnak) nevezzük.

Az én Bibliám kb. 1300 oldalas, ebből kb. 1000 oldal az Ószövetség és kb. 300 oldal az Újszövetség.

Üdv. Péter

2021. ápr. 14. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

" 66 írásművet tartalmaz"

Pontosabban 72 könyvet tartalmaz a teljes Szentírás, a megcsonkítottban található 66 könyv.

2021. ápr. 14. 16:18
 5/8 anonim ***** válasza:
30%
4# Tévedés
2021. ápr. 14. 20:22
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Igen, én is ezt írtam, hogy tévedés, csak más szavakkal.

2021. ápr. 14. 20:52
 7/8 anonim ***** válasza:
29%
Azért hívják apokrif iratoknak, mert nem tartozik bele. Tehát 66.
2021. ápr. 15. 07:40
 8/8 anonim ***** válasza:
84%
Az apokrif iratok tényleg nem tartoznak bele, de nem tudom mire szeretnél kilyukadni. Megmutatnád nekem azt kanonizációs történelmi dokumentumot, amiben a 66 könyv szerepel? Mert korábban sokat kutattam ebben a témában és csak olyat találtam, amiben 72 könyv van.
2021. ápr. 15. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!