Keresztények ti hisztek mèg abban, hogy megtaláljátok a társatokat?
Én úgy érzem sosem fogok senkit találni, mert nagyon kevés embernek vannak olyan elképzelései egy kapcsolatrol mint nekem. Már kezdem feladni. És nem azért mondom, mintha valami felsőbbrendű lény lennék aki annyira kiváltságos helyzetben van, hogy senki nem ér fel hozzá és ezért van egyedül, hanem egyszerűen a keresztény ertekrendek szerint kepzelek el egy párkapcsolatot, de ez már mindenkinek elavult...
Én viszont nem szeretném felrúgni ezeket az értékeket, mert szerintem így a helyes. Gondolok itt arra, hogy várni a hazassagig a szexszel stb..
Tényleg úgy érzem, hogy Isten megfeledkezett rólam és nem teremtett nekem társat.
Légyszives csak normális kommenteket írjatok...az aki szerint semmi értelme annak amit csinálok, az ne válaszoljon, mert nem hozzájuk intéztem a kérdést, hanem olyan keresztényekhez, akik hasonlóan éreznek mint én ..
Ti hogy elitek ezt meg?
Előre is köszönöm a válaszokat.
25N
Kedves szerettem. Csak emlékeztetés által serkentgettelek a tiszta gondolkodásra, hogy ez olyan kompromisszum ami helytelen.
Tudod mit jelent az újszövetségben a felemás iga? "felemásan (nem hozzáillő) párral van befogva". 2Kor 6:14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában;
#10, #12 Nagyon helyesen írta amit írt, hiszen az Ige egyértelműen tiltja Pál szavai által a hívőnek és a hitetlennek a házasságát. Természetes az is, hogy #11 támadva érzed magadat és a férjedet. Ez a lelkiismeret hangja, de vigyázz, ne nyomd el visszatámadással, hanem igyekezz a már meglévő helyztetben jól cselekedni.
#14, ha megnézzük, mekkora hatalmas különbség van egy jó könyv, egy szerepjáték és az élő Isten között, akkor egyből meglátjuk, hogy mennyire más a súlya a kettőnek.
11-es vagyok
Orulok, hogy mindenki ilyen jól ismer engem és az életemet, és ilyen leereszkedoen kioktat.
Talán nézzetek jobban utána, mire vonatkozik az a felemás iga, kinek, mikor, milyen kontextusban mondta Pál és milyen céllal.
Tobb olyan házasságot ismerek, ahol egy teológiát végzett lelkésznek ateista párja van.
Pl. egy ilyet kérdezzetek meg.
Továbbá itt nem én kérdeztem, és nincs szukségem tanácsra.
13-as kérdezo
Igazad van, csakis Te érzed azt, mennyire fontos, és mennyire zavar. Egyáltalán nem jó elbagatellizálni, mert van, ahol komoly konfliktusokat okozhat, pl. a gyerekek nevelésében.
A világnézeti kulonbség olyan, mint kulfoldivel házasodni. Nem mindenki alkalmas rá: lehet, hogy probléma lesz, lehet, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!