Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők nem tudnak józan ésszel...

Hívők nem tudnak józan ésszel gondolkodni?

Figyelt kérdés
A rokonom , nagyapám testvére meg a felesége megtértek. Azóta sok családtagot kitagadtak mert”világiak és az ördögtől valók” szerintem meg ezek a szekták (Jehova tanui, hitgy) a család, baratok ellen hangolják az embereket, Isten maga a szeretet nem a rombolás. A túlvilágot meg se pap, se pápa, se pástor senki se tudja! Emberi lènyek vagyunk. Születünk , élünk , halunk! Az élet értelme a család, szeretet, baratok, Istenben pedig hinni kell hogy ő a mi ATYÀNK, és Krisztusban.... ajajajaj
2021. ápr. 13. 07:00
 1/6 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező.

Jehova Tanújaként állítom, hogy engem, de másokat sem hangoltak a családom ellen, és soha nem mondtam, hogy az ördögtől valók, és ezért megszakítom velük a családi köteléket. Mai napig is napi szintem tartom a bátyámmal, a családjával, a húgommal és a családjával a kapcsolatot. Sajnos a szüleim már több mint húsz éve meghaltak.

A vírus miatt sajnos most nem lehet látogatóba menni, de előtte rendszeresen utaztunk egymáshoz vendégségbe, látogatóba, és ilyenkor ajándékokat viszünk.

A Férjem családjával is ugyan ez a helyzet, A férjem Tanú, Ők nem.

Bár nem ebben az országban élnek, de a karantén előtt, minden évben elutaztunk a férjem szülőhelyére, ahol a testvérei fogadtak, és elszállásoltak, és vásároltunk ajándékokat. Ez Fordítva is megtörtént, ide jöttek, és itt voltak velünk egy hétig. Békés boldog kapcsolatban élünk, és már Ők is várják, hogy feloldódjon ez a vírus mizéria, hogy mehessünk.

Egy kereszténynek példamutatással kell élnie a vérszerinti rokonai előtt, ami nem jelenti, hogy akkor a hitünkben megalkudunk. Ők tiszteletben tartják, hogy Mi nem veszünk részt az általuk helyesnek tartott ünnepekben, és Mi sem haragszunk és ellenségeskedünk, mert Ők másként gondolkodnak.

Ha ilyen még is megtörténik, ott más okkal, vagy probléma miatt történik a családtól való eltávolodás, nem azért, mert erre uszítottak volna.

2021. ápr. 13. 08:01
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Fújj Jehova majom.
2021. ápr. 13. 08:23
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

1# Csak hogy pontosítsunk, mert hajlamos vagy ezeket a dolgokat túl szépen előadni:

A szervezet tanítása szerint csak azokat vonza ez a jehova szó, akik arra érdemesek, tehát bár a rokonaidra nem mondod ki nyíltan, hogy a sátáné mind, de a tanításod alapja ez, hogy aki nem tanú, az nem érdemes arra, hogy feltámadjon, tehát a mostani világban a sátáné. Őket, az őrtorony szennylap szerint majd a madarak és vadak fogják felzabálni. Így ki sem kell mondanod, a hitet ezt állítja.

Másrészt ha bármelyik rokonod vagy férjed rokona már tanú lett volna és kiközösítik, akkor máris nem lenne ekkora a "szereteted" feléjük, hisz a szervezet parancsa úgy szól, hogy kerüld el, ne szólj hozzá. Még akkor sem, ha az az anyád.

Na, ez így teljes.

2021. ápr. 13. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:

"A rokonom , nagyapám testvére meg a felesége megtértek. Azóta sok családtagot kitagadtak"

Az a baj, hogy sokan beleragadnak az Ószövetségbe és törvénykezők lesznek. Javasold nekik, hogy olvasgassák Pál apostol leveleit

2021. ápr. 13. 09:30
 5/6 anonim válasza:
Az egyik nagybátyjám és családja jehova tanui és komplett megszállottak, nem mondom, hogy minden tanúra igaz, de ők már a diabolikus felé hajlanak. Hosszú ideig nem tartottuk a kapcsolatot, aztán egyszercsak kezdet újra felépülni a két család között egy normálisabb kapcsolat. Pár hónap elteltével egy közös vacsoránál a vallásra esett a beszéd témája. Én kifejtettem, hogy hiszek Istenben, viszont az egyházzal nagyon nem vagyok megbékélve és akkor hasadt a fa. Amíg el nem kezdtünk enni és amíg el nem távoztak, csak és kizárólag a saját eszmélyükről áradoztak. Az ezt követő hetekben meg a közösségi médiámon próbáltak győzögetni, de már türelem híján le kellett őket tiltsam. Ez az egész élmény azt vertem bennem röghöz, hogy ezek az emberek konkrétan egy szektában vannak.
2021. ápr. 13. 14:10
 6/6 anonim ***** válasza:

2. Jehova nem Majom, és Én sem.

3. Ja, hogy erről van szó. Nem az őrtorony szervezet kötelez erre, hanem Isten a szavában közli, mit kell tenni, ha valaki testvér létére, helytelenséget tesz. Ha Te úgy látod, hogy nem kell Isten szavának ezt a részét is komolyan venni, az a Te dolgod. számomra ez Isteni utasítás, mivel benne van a bibliában, és ezt Te is tudod.

Ugyan akkor ezzel elítéled az első századi keresztényeket, mert bizony Ők is igy éltek a közösségben. Már meg bocsáss, de Nem Isten szava a mérvadó?

Jézus ezt gondolja Rólad, amikor ilyeneket teszel:

(Máté 10:36, 37) . . .. 37 Aki jobban szereti az apját vagy az anyját, mint engem, nem méltó hozzám, és aki jobban szereti a fiát vagy a lányát, mint engem, nem méltó hozzám.

Ha a rokonod hibát követ el, és megrovásban részesül, kinek az oldalán állsz? Jézus mellett vagy a rokonaid mellett?

Ez pedig nem azt jelenti, hogy a rokonaidat már nem szereted, de Isten fegyelmezését támogatod, és nem a helytelen cselekvőt, még ha a rokonod is az.

Isten tanítása és szava ellen lázítod az itt olvasó embereket, a rokoni szálakra, és az érzelmekre apellálva.

2021. ápr. 13. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!