Hogy álltok az istenhittel?
A kérdező szavazást indított:
48 szavazat
2021. ápr. 12. 06:52
2021. ápr. 12. 07:27
Keresztény vagyok. Felnőttként tértem meg, előtte ateista voltam.
2021. ápr. 12. 09:01
4/11 anonim válasza:
Van Isten, de utálom az egyházat. Inkább ezoterikus vagyok.
2021. ápr. 12. 09:35
5/11 anonim válasza:
Isten, vagy úgy egyáltalán egy felsőbb hatalom létezését nem tudom cáfolni. Azt viszont állítom, hogy az egyház a világtörténelem egyik legkártékonyabb eleme.
2021. ápr. 12. 09:44
Biztosra soha nem tudhatjuk, így az agnosztika lenne a leglogikusabb, de én akkor is maradok ateista.
Az intézményesített vallás pedig az egyik legundorítübb dolog, ami valaha történt az emberiség történelmében.
2021. ápr. 12. 09:45
7/11 anonim válasza:
Az egyébre szavaztam, agnosztikus vagyok egy általános istennel szemben, olyan erővel szemben, ami alkotta, irányítja a világot. Vagy van ilyen vagy nincs, amíg bizonyítékot nem talál rá az emberiség, hogy létezik ez a felsőbb hatalom, addig nem tudok állást foglalni a létezését illetően. Az egyes vallások konkrét isteneivel szemben ateista vagyok, azok az emberi agy szüleményei.
2021. ápr. 12. 12:27
Ahogy #5.
Az egyházak tették az egyik legtöbbet a káros társadalmi behatásokáért. Nem tudom van-e valami felsőbb hatalom, de abban biztos vagyok, hogy olyan formában, mint a vallások többsége hirdeti nem létezik.
2021. ápr. 12. 14:36
9/11 A kérdező kommentje:
"Az egyes vallások konkrét isteneivel szemben ateista vagyok, azok az emberi agy szüleményei."
Én ezt úgy közelítem meg/fogom fel, hogy minden vallás ugyanarról a felsőbb hatalomról beszél, csak másképpen nevezi el, illetve más következtetésekre jut, mialatt kifürkészni, megérteni próbálja azt. De agnosztikusnak tekintem magam én is.
Hiszek egy nagy programozóban, mióta hallottam hogy lehet hogy egy szimulált világban élünk, hívhatjuk ezt a nagy programozót Istennek. Hogy ő milyen, azt nem tudom, de biztos nem vagyunk magunkra hagyva. Hiszek benne hogy van egy nem anyagi világ. De nem vagyok ezós.
2021. ápr. 13. 01:52
További kérdések: