A papnak azt mondtam hogy adócsaló vagyok felnyom vagy köti a gyónási titoktartás?
Köti a gyónási titoktartás. De a feloldozás feltételéül kikötheti, hogy add föl magad a rendőrségen.
Adócsalásnál szerintem nem szokták, gyilkosságnál tudtommal igen. A hatóság is együttműködik ebben, tehát ha ilyen esetben gyilkosként elmész a rendőrségre, letartóztatnak, de a kérésedre értesítik a papot, aki meglátogat és megadja a feloldozást. Legalábbis ezt mondták hittanon.
#1: na igen.... :-DDDD
(szerintem megint valami vallásfikázó trollkérdés amúgy...)
Valószínűleg föl fog nyomni és csak azt várta, hogy kifelé menet már a hátadat lássa, hogy felhívja a plébánia és a NAV közötti forróvonalon a hatóságot.
Az igazság az, hogy még talán azt az esetet leszámítva, ha egy zsákfaluban élsz és a helyi papnál gyóntál, mint a falu legerkölcsösebb embere hírében álló mondjuk polgármestere, vagy azt nem vallottad be, hogy te vagy a texasi láncfűrészes gyilkos, akkor valószínűleg már rég elfelejtette, amit gyóntál. Másrészről valóban van gyónási titok is, ami köti a gyóntatót, ami gyónási titok megtartására való kötelmet még a világi büntetőjog és állami bíróság is tiszteletben tart, mint a tanúskodás kötelessége alól felmentő körülményt (ha jól tudom).
"A papnak azt mondtam hogy adócsaló vagyok felnyom vagy köti a gyónási titoktartás?"
Hát ez hamar ki fog derülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!