Jézust keresztre feszítették. Miért volt ez kiemelkedő, mikor azóta is rengeteg mártír szenvedett kínhalált?
Nincs szó az evangéliumokban arról, hogy nem jajgatott volna. Fel is kiáltott, Én Istenem én Istenem, miért hagytál el engemet!
Ne innen ismerkedj a kereszténységgel, hanem olvass el egy Újszövetséget, az evangéliumokkal kezdődnek, amiben minden le van írva, amit mi is tudunk Jézus életéről.
Azzal volt Jézus kiemelkedő, mert ő volt Isten aki 'szolgai formát öltött', ő nem csak a simán fizikai kíntól szenvedett, hanem emberekért is, hogy megvetteték őt, és még a mai napig szenved, mert nem hisznek a kereszthalálában!
'Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,7Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;8És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.'
Simán kiléphetett volna abból az álapotból, de nem tette, csupán szeretből. Ez a különbség Jézus, és a mártírok között!
5 ös!
Jézusban a SzentLélek volt ami szintén egyenlő Istennel, a teste volt emberi, és fizikai! A lelke Szent volt! Milyen részecskéről beszélsz te? Ateista vagy?
Erről nem ír a Biblia, ez tudomány! És a biblia int a tudománytól,mert a halállal megszünik az agyagi világ! És ahol nincs anyag, nem lessz szügség tudományra. De erről ír a biblia.
Példabedészek
Bízz az ÚRban teljes szívedből, és ne a magad értelmére támaszkodj!
6 Minden utadon őrá gondolj, akkor ő igazgatni fogja útjaidat.
7 Ne tartsd bölcsnek magadat; féld az URat, és kerüld a rosszat!
8 Egészség lesz ez testednek és megújulás csontjaidnak.'
#8 inkább hagyjuk, csak zavaró a hasonlatom :)
Nem vagyok panteista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!