Mi a különbség a pogányok, az eretnekek és az ateisták közt?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy ezeket a nem keresztényekre használják, de mi a különbség?2010. aug. 20. 17:45
1/12 anonim válasza:
Eretnek: aki ellent mond az egyház tanításainak
Ateista: aki megtagadja az egyház tanításait
Pogány: aki nincs megkeresztelve
legalábbis én így használom ezeket a szavakat.
2/12 anonim válasza:
pogányok a nem-keresztények
eretnekek a nem-katolikus keresztények (kivéve az ortodoxok, mert ők a szakadárok)
ateisták a nem-hívők
3/12 Danika23 válasza:
A pogányság legáltalánosabban a politeista (azaz többistenhívő), panteista, animista és sámánista vallásokat jelenti, a pogányok pedig ezen vallások követőit. A pogány szó ezen kívül a szövegkörnyezettől függően jelenthet nem-zsidót, nem-keresztényt vagy nem-mohamedánt, illetve hitetlen vagy megkereszteletlen embert. Az újpogány vallások olyan vallások, amelyek a Föld és teremtményei tiszteletét hirdetik, ünneplik.
4/12 anonim válasza:
Semmi. Mindhárom féregtípust autodafé-ban részesíti majd a Szent Inkvizíció.
5/12 anonim válasza:
"Pogányok=nem keresztények"
Ez így nem igaz. Az egyház azokat nevezte pogánynak, akiknek X, nem keresztény vallásuk volt (bálványimádók, északiak, stb). Az ateista ebben az értelemben nem pogány, mert ahhoz valamilyen vallásúnak kellene lennie.
6/12 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a pogány nincs megkeresztelve, az ateista meg van, de nem gyakorolja a vallást, az eretnek pedig ellent mond neki?
2010. aug. 20. 21:59
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 20. 21:59
8/12 kayl18 válasza:
az ateista nem hisz Istenben, én ateista vagyok, legalább is nem személyként képzelem el, hanem mint energia, mindennek a forrása
9/12 anonim válasza:
Az tökmindegy, hogy megvan-e keresztelve. Engem is megkereszteltek pár hónapos koromban, de ettől még nem vagyok katolikus.
10/12 kayl18 válasza:
egyébként én is megvagyok keresztelve, mégse gyakorlom a református egyház nézeteit, mert nagy hülyeségnek tartom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!