Jézus helyet nekünk kellet volna meghalni?
Tegnap voltam Sírbatételi vecsernyén és a pap azt mondta, hogy Jézus helyett nekünk kellet volna meghalnunk, tehát az emberiségnek.
Mondhatni vagy Jézus hal meg vagy az Emberek.
Jézus viszont nem akart meghalni mert kérte az urat, hogy mentse ki ebből a helyzetből és ne kelljen szenvednie. Még a kereszten is azt mondja, hogy: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?"
Tehát Isten minket választott, de nem ő szenvedett értünk hanem Jézus.
Jézus azonban inkább kibújt volna a dolog alól.
Felszabadított minket a bűneink alól azzal, hogy akarata ellenére az úr szavának engedelmeskedve áldozta fel magát? Ha nem őszintén szenvedett értünk azért, hogy megmentsen minket, akkor ez így ér bármit is?
Megértem, hogy félt.
A félelmet vagy legyőzi az ember vagy nem.
Itt pedig a segítséget kérte, tehát meghátrált.
Ráadásul mikor vége lett a fájdalomnak mert az utolsó leheletei voltak hátra is azt bizonyítja, hogy miért? miért kellet neki ezt végig csinálnia? ő ezt nem akarta.
Az Atya és a Fiú is szeretett minket, a Te következtetésed csak tudatlanságból lehet.
Ef 5:2 És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miértünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul.
2Thess 2:16 Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus, és az Isten a mi Atyánk, aki szeretett minket és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg,
Jel 1:5 És a Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bűneinkből az ő vére által,
Gyötrődése a szenvedései miatt volt, de a zsidó levél kifejti, hogy végül "megvetette a gyalázatot és keresztet szenvedett..."
A félreértések elkerülése végett, Jézusnak mindenért amit értünk tett, meg kellett aláznia magát. Nem csak a kereszthalállal, hanem azzal is, hogy kiüresitette magát és megjelent közöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!