Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szombat napot magyar naptár...

A Szombat napot magyar naptár szerint vasárnap kéne megtartani?

Figyelt kérdés
Szeretném ha nyílja 1 vita a Szombat napról mert szerintem vasárnap kéne megtartani. Hétfő mint 1. nap és a Szombat magyar naptár szerint a 6. A 7. nap valamiért vasárnap-nak van hívva de vasárnap van tartva az egyházaknál a mise is ami ha jól hiszem de nézzetek utána a törvény szerint kérve van hogy a sz. gyülekezet és a mise Szombat napon tartassék meg. Az új testamentomban is a mise az evangeliomok szerint ha jól hiszem Szombat napján voltak megtartva. Az óta szerintem minden 7. napon misézett az egyház az apostoli idők óta mikor a mise Szombat on volt megtartva de olvassátok meg ha úgy van-e az evangeliomok valamelyike szerintem ír valamit mint hogy "Szombat vala és mise vala" vagy valami hasonlót. Szerintem minden 7. napokon misézett az egyház kb. i.u. 30 ban és sokkal régebben mind a mai napig de valamikor a magyar naptárban áttnevezték a 6. napot szombatnak de az egyház tovább misézett minden 7. napokon ami az igazi Szombat azért vasárnapi misének hívattatik hibásan. Talán azért nevezték át az eredeti Szombat napot vasárnapnak /régen úgy-mond vásárnapnak/ mert a sötét oldal ügynökei úgy vették volna rá a hitetlen tömegeket hogy akkor menjenek vásárolni /pl. disznóhúst/ amikor pont misére kéne menni és a Szombat napot megtartani? Ne érezzetek iróniát a szövegben mert komolyan írom /a sötét oldal ügynökei szavak miatt/. Az ünnepeknek a vonatkozásában is írjátok meg ha a Mózesi törvények valami ünnepeit szöveg szerint SZOMBAT napon kéne megtartani de vasárnap vannak tartva. A mise szerintem Bibliai szöveg szerint régen Szombat napon volt de a modern időkben vasárnap tartatik. Szerintem nem az egyház a hibás és a Szombat napot mint dolgot tenni tilos napot vasárnap kéne megtartani de ha rosszul hiszem írjatok érveket mert szeretném kideríteni az igazságot. Dicsértessék!!!
2021. ápr. 2. 17:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Milyen trollkodás? Valaki szerint a hétFŐ a hét 1. napja és valaki szerint áttették az 1. napot a 7. napnak. 1 forrás nincs látszólag. Akkor ha nem tudsz 1 kérdést megválaszolni ne írj.
2021. ápr. 2. 19:57
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok,

Én nem gondolom, hogy ezért bárkit meg kellene kövezni...

Szerintem inkább beszédes, ahogyan Luther Márton szemrehányást tett nagy ellenfelének, Johann Ecknek:

„Az egyház a szombat ünneplését áthelyezte vasárnapra, saját hatalmánál fogva, a Szentírás nélkül. A szombaton való munkát sokféleképpen tiltja a Szentírás. Nos, sem az Evangéliumokban, sem Pál apostolnál, sem az egész Bibli­ában nem találjuk, hogy a szombat meg lett volna szüntet­ve, és helyette a vasárnap lépett volna érvénybe, ezért ez az apostoli egyház rendelete alapján történt, az írások nélkül. Mármost, ha az egyháznak hatalma volt a szombat helyett a vasárnap ünneplését elrendelni, miért nem volt hatalma más napok felett is?… Ha ezt nem teszed, és az egyház he­lyett pusztán a Szentírást követed, akkor a szombatot kell ün­nepelned. .. azt a szombatot, amely a világ kezdete óta fennáll.” (Johann Eck beszélgetése Lutherrel: Enchiridion 78-79. old.)

Üdv. Péter

2021. ápr. 2. 19:59
 13/20 A kérdező kommentje:
Miért szerinted mit érdemlene ha úgy történt? Akkor rávette volna az egész gyülekezetet hogy rontsa meg a Törvényt. A túlvilágon rosszabbat érdemlene mert normális keresztyén társadalomban milliószor kisebb dolgokért is halálra kéne kövezni függetlenül attól hogy egy mai ateista vagy álkeresztyén divatvallásos bolond milyen radikálisnak tartja és ha igazán vallásos valaki MEGTARTJA a Törvényt a halálra kövezéseket és az egészet talán kivéve a metézkedést és az áldozatokat.
2021. ápr. 2. 20:12
 14/20 anonim ***** válasza:

Kivéve? Milyen alapon veszel ki bármit is a Törvényből a saját kényed Kedved szerint??

Hajszállal sem vagy jobb, mint akiket kárhoztatsz!

2021. ápr. 2. 20:15
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
Te milyen Törvényről beszélsz? A keresztények már nincsenek az ószövetségi Törvény alatt. Persze egyes személyek választhatják azt, hogy mégis, de akkor tartsák meg mind a 613-at, máskülönben csak egyszerű képmutatás amit művelnek.
2021. ápr. 2. 20:26
 16/20 A kérdező kommentje:
14-es vedd az eszedbe a TALÁN szót. Ha jól hiszem az áldozatokat azért nem mert a Mester-től régebben voltak és később a bűnbocsánatért hozzá kéne fordulni. Engesztező áldozat bűn miatt. A metézkedés /ne kritizáld hogy hogyan írom/ mert a Mester mondott valamit mint hogy ha hasznos volna eredetileg valaki úgy volna de pontosan olvasd meg a Mester tanításait a metézkedésről és az apostolok üzeneteit. És a TALÁN szót. 15-ös a hipokraták szerint. Jézus nem törölte a törvényt. A Mester is megtartotta az ünnepeket és a Mózesi törvényt. A Mózesi Törvény követői nem tudták megfogni és talán kevesek között a Szombat dolgát kifogásolták volna.
2021. ápr. 2. 20:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Péntek este miért nem segítetek dönteni hogy melyik a 7. nap? A hétFŐ vagy az újabban hívattatik hétfőnek? Szerintem ti nem is akarjátok megtartani a Törvényt. Kár ha alaptalanul úgy hiszitek mint a 15-ös.
2021. ápr. 2. 21:42
 18/20 A kérdező kommentje:
Ha a hétfő vagy a vasárnap az 1. nap?
2021. ápr. 2. 21:42
 19/20 anonim ***** válasza:
A hétfő, mint ahogy a neve is mutatja, a hét feje, kezdete, tehát első napja. Az Úr a 7. napon pihent meg, ez pedig kiszámolva, a vasárnap.
2021. ápr. 2. 21:58
 20/20 A kérdező kommentje:
A szombati Szombat napját tartsátok meg ha tanácsolhatom mert utána olvastam akkor is ha normális választ távolról is nem kaptam de kiderült hogy tényleg áthazudták a vasárnapot 1. napról a 7. nek. Az olyan mocskos újító férgek fizessék meg a bűntetést amiért nem tartottam jó napon régen. Magyar naptár szerint 6. nap mert a magyar naptár barbárnaptár. A hétfőt nem tudom hogy mióta nevezik hétfőnek mert régen nem volt az a neve a 2. napnak... A zsidó naptár szerinti szombat a Szombat
2021. ápr. 3. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!