Gonosz vagyok, ha élvezettel küldenék minden embert Pokolba, aki valaha is megbántott ? Elégtételt vennék rajtuk, megkapnák méltó büntetésüket. Isten engem úgy segéljen !
Az ítélkezés, és annak végrehajtása, nem a Te jogköröd. Elvennéd Istentől ezt a jogot? Nem adja. De ha még is megteszed, Te magad is Isten ítélete alá kerülsz.
Más:
A megbocsátás, Isteni erény. A keresztény feladata Istent utánozni ebben.
Ennek két oka van. Az elsőt fent megemlítettem.
A Másik, hogy a gonoszt azzal, hogy nem vagy bosszúálló, és haragot tápláló, arra ösztönözheted, hogy változtasson a gondolkodás módján, és ne tegye többet a rossz dolgait. Isten is ezt teszi. Nem azonnal ítél hanem ad továbbra is esőt, életet a rosszaknak is.
(Róma 12:19) 19 Ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem engedjétek, hogy Isten mutassa ki a haragját, mert meg van írva: „»Enyém a bosszú, én visszafizetek« . . .
(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
A megbocsátáson múlik a Te életed is:(Márk 11:25) 25 És amikor megálltok imádkozni, bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy égi Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket.. . .
(Máté 6:14, 15) 14 Mert ha megbocsátjátok az embereknek a vétkeiket, égi Atyátok is megbocsát nektek, 15 de ha nem bocsátjátok meg az embereknek a vétkeiket, Atyátok sem bocsátja meg a tiéiteket.
Ezt ne keresztényektől kérdezd.
Azt tanítják,hogy ne itélkezz mégis egyfolytában azt teszik és pokolra küldenének mindenkit aki nem olyan mint ők.
Pedig a válasz egyszerű,az igazság egy kés.Te melyik oldalán állsz?A markolatnál vagy a pengénél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!