Milyen jelentősebb vallási ünnepek vannak a hittel élők számára?
Van egy munkatársam, aki hirtelen kivett napokat a héten: összeállt a kép, hogy a Húsvét előkészülete miatt.
Szeretnék rá felkészülni, hogy legközelebb ne érjen váratlanul, ezért kérdem, hogy aki vallásos, az milyen jelentősebb ünnepet él meg, tart számon?
Hát ez úgy van, hogy tessék lehet szemezgetni
Az év szinte minden napjára juthat egy ha nagyon akarod. Ezért van az, hogy még mindig a vallásos ember is ugyanolyan mint minden más ember. Kiszámíthatatlan mit mikor tart fontosnak, ezentúl biztos magánélete is van, ahol magánéleti ünnepeket tart. Én például bemegyek dolgozni húsvétkor, és nem a naptarhoz igazítom az életemet, ha meg valaki fel akar készülni belőlem jobb ha személyesen tőlem érdeklődik, tedd ezt te is és inkább az illetőtől kérdezd.
Húsvét van most vasárnap, mondjuk furcsállom, hogy néhány nem vallásosnak ez egy új információ... Másik oldalról, meg azért a szabadságot illik bejelenteni pár héttel hamarabb, főleg, hogy ez nem váratlan szabadság, mert tudjuk, hogy mikor van húsvét és készülünk rá.
Egyébként a kereszténységben két nagy ünnep van, ahol van "előkészület": az egyik a húsvét, aminek az előkészülete a 40 napos nagyböjt. A másik a karácsony, aminek az előkészülete a 4 hetes advent. Nagy ünnep még a pünkösd, de ezelőtt igazán nincs komolyabb előkészület. 3 napos hosszúhétvégés ünnep Magyarországon, így el tudom képzelni, hogy vallástól függetlenül sokan kiveszik a szabadságukat előtte vagy utána. Továbbá nov. 1. környéke lehet még hasonló, ez Mindenszentek. Itt is vallástól függetlenül van, hogy kivesznek szabadságot sokan, mert mennek temetőt látogatni.
"Van egy munkatársam, aki hirtelen kivett napokat a héten: összeállt a kép, hogy a Húsvét előkészülete miatt."
Dehogy is. Nem bírják idegileg a hosszú hétvégét, ilyenkor sokan meghosszabbítják a 4 napot. Én munkáltató vagyok, nálam ketten is betegácsiba mentek. Persze ha nem kapnak bónuszt, akkor meg sírnak...:)
És általában mi a szabály, illetve hogyan szokott lenni az, hogy egy munkahelyen ki-kivel egyezkedik először szabi tekintetében:
A, először a munkatársak beszélnek egymással, hogy ki szeretne szabira menni - az egyeztetnek, terveznek -, majd közlik a főnökkel;
vagy:
B, a főnökkel egyeztetek, majd a kollégát lepem meg vele? Hogyan szokott lenni más helyeken, mi a szokás, trendi, mi a korrekt?
Ez hogy allt benned magatol ossze, hogy a husvet vallasos okai miatt?
Lehet, hogy elutazna, es amiatt.
No5
"Dehogy is. Nem bírják idegileg a hosszú hétvégét, ilyenkor sokan meghosszabbítják a 4 napot. Én munkáltató vagyok, nálam ketten is betegácsiba mentek. Persze ha nem kapnak bónuszt, akkor meg sírnak...:)"
Akkor van gaz, hogy mi van, ha tenyleg beteg. Ugyanis fordult mar elo a vilagtortenelemben, velem is, hogy egy ember valoban megbetegszik. Nagyon kellemes, mikor a fonok és az egész gárda csakis arra tud gondolni, hogy kitalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!