Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szereti ha házias valaki?

Isten szereti ha házias valaki?

Figyelt kérdés
Református hivő családban nőttem fel. Anyum, apum 18 éve hívők, én is az vagyok 16 éves korom óta. Most vagyok 19, anyukám nagyon házias, süt főz, nagyon jól főz igazi Szakácsné, apukám szintén. Mindig tiszta a ház ragyognak a bútorok. Ha jön valaki hívő testvérünk anyukám asztalt térít, mindennel kínálja... mit mond a vendég szeretet és a háziasságról a Biblia? Ti is ilyenek vagytok? Szép napot kivanok Nektek Krisztus Jézusban való szeretettel. 💖
2021. márc. 27. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem vagyok ilyen, mégsem utál.
2021. márc. 27. 13:48
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Biztos kellemes kis hely lehet, éljetek boldogan és sok szeretetben 🥰
2021. márc. 27. 13:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Amúgy a Biblia ezt írja:

[link]

2021. márc. 27. 13:52
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

"A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg"

Károli Gáspár » A Zsidókhoz írt levél » 13. fejezet

2021. márc. 27. 13:57
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Aranyos családod lehet.

Kedves barátom családja is ugyanilyen. Mondjuk ők annyira tisztaság mániásak, hogy cipővel belépni se szabad a lakásba. Xd

2021. márc. 27. 14:44
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagyunk ilyenek. Nincs időnk főzni, napi 12-14 órában dolgozunk, emiatt rendeljük az ételt készen. Takarítani nem takarítunk, talán csak úgy 2 havonta, mivel gyakorlatilag csak aludni járunk haza, attól meg nem lesz koszos semmi. Biztos utál minket Isten.
2021. márc. 27. 16:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Milyen otthonos lehet nalatok🥰
2021. márc. 27. 16:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Akkor értem már,hogy engem miért nem szeret😆

Irigyellek,de csak a rend miatt,nem a vallás miatt.

2021. márc. 27. 18:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tit 2:3-5

"ugyanígy az idős asszonyok is szentekhez illően viselkedjenek; senkit se rágalmazzanak, ne legyenek mértéktelen borivás rabjai, tanítsanak a jóra; neveljék józanságra a fiatal asszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszta életűek, HÁZIASAK, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek, nehogy miattuk érje gyalázat Isten igéjét."

Szóval Isten nem csak szereti, hanem meg is parancsolja, hogy a nők legyenek háziasak. Azt hozzá kell tenni, hogy a Tituszhoz írt levél az akkori I. századi nőknek szólt egy konkrét gyülekezetben. De látszik belőle, hogy a házimunkákat nem gondolták az akkori egyházi vezetői alantasnak. Valóban, a nőknek sokkal jobb érzékük van ahhoz, hogy egy lakásból vagy házból otthont teremtsenek, mint a férfiaknak, és ha ezt a tehetségüket nem használják, az egész család megszenvedi. Számomra valamennyire szomorú, hogy a mai korban egyre kevesebb nő érzi ezt szükségesnek, vagy nincs is rá ideje, mert jobban érdekli őt a karrier vagy a férfiakkal való versenyzés. De nem akarok senkit elítélni, biztos vannak nők olyan helyzetben is, hogy a család fenntartásáért olyan sokat kell dolgozniuk a munkahelyükön, hogy nem marad erre erejük és idejük.

üdv Stefán

2021. márc. 27. 20:25
 10/13 anonim ***** válasza:
9-es, orak kerdese es 0%-os leszel, de minden szavad igaz.
2021. márc. 27. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!