Valaki segítene ebben a feladatban?
A mai nap - Urunk születésének hírüladása- jeles ünnep a katolikus naptárban. Arra emlékezünk, hogy az angyal hírül adja Máriának, hogy gyermeket fogan méhében, akit Jézusnak fognak hívni. (Lk 1,26-38)
Feladat:
Istenünk, te azt akartad, hogy örök Igéd
a Szent Szűz méhében emberi testet öltsön.
Add, kérünk, hogy mi, akik Megváltónkat
valóságos Istennek és valóságos embernek valljuk,
isteni természetének is részesei lehessünk.
Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké.
1.Ebből az imádságból ki kellene választani az a mondatot, amely Jézus isteni személyével kapcsolatban a Hiszekegyben is hasonlóan van megfogalmazva.
2. Urunk születésnek hírüladásának milyen sajátos neve van a katolikus magyar népi hagyományban?
3. Mi ennek az ünnepnek a tartalma és miért ez a dátuma, valamint, a mai nap melyik fontos, nagy keresztény ünneppel van kapcsolatban (mi e neve).
1. valóságos Istennek és valóságos embernek valljuk
2. Gyümölcsoltó Boldogasszony
3. adj hozzá 9 hónapot
Kérdező: "1.Ebből az imádságból ki kellene választani az a mondatot, amely Jézus isteni személyével kapcsolatban a Hiszekegyben is hasonlóan van megfogalmazva."
Ján.1;
1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2. Ez kezdetben az Istennél vala.
3. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
Jn.1,14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Mt.1,23. Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: Velünk az Isten.
Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.
Ján.14;
7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!