Hogyan állapítható meg, hogy a sok véletlen közül melyik Jézus üzenete és melyik az ördögé?
Ján 10:4 És mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.
Ján 10:5 Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját.
Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
Tehát a válasz az, hogy az Ő tanítványai ismerik Őt így különbséget fognak tudni tenni, hogy honnan származik az ami.
Megjegyezném, hogy a biblia ismerete nem az Isten ismerete, hasznos a biblia, de az nem az Isten.
Onnan a pontról tudod elválasztani a jót a rossztól, ha Krisztus tanítását tanulmányozd az evangéliumokból, mert sok kérdésre tudott úgy válaszolni, hogy örökérvényú tanítás lett.
A te kérdésedre az az örökérvényű krisztusi válasz, hogy Eredményéről tudod, gyümölcséről ismered meg a jót, és tudod elválasztani a rossztól.
Nem az a lényeg, hogy a kígyónak igaza volt, ezért zavarba vagyok kinek van igaza: "Semmiképpen nem akarja Isten hogy meghalj" , - szólt a kígyó Évának, - mert akkor miért teremtett? Hanem az, hogy tudatában vagy-e a tíz patancsolatoknak és Isten szájából halott igéknek, és semmilyen okoskodásnak nem engedsz, ami ellentétbe állitana téged Isten akatával.
Ha minden nap szem előtt tartod vagy szívedbe zárod, semmilyen okoskodó nem térithet el Isten által adott igéktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!