Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Össze egyeztethető az értelmes...

Össze egyeztethető az értelmes idegen űrlények létezése a keresztény teológiával?

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 13:30
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Sokan Ádámra is úgy tekintenek mint egy ilyen nevű emberre, de eredetibe ez embert jelent, a biblia szerintem kvázi csak a földről szól?
2021. márc. 12. 22:29
 12/44 Blackice75 ***** válasza:

Mivel a kereszténység is egy hatalmas csalás, megtévesztés, hazugság, így igen összeegyeztethető a másik hazugság és álomgyár termékével a NASA űrkutatásával és idegenlényes meséivel és a tudománnyal!!!

Mivel a hazugság a hazugsággal jól megférnek hiszen testvérek, és egy az atyjuk, SÁTÁN!!!

2021. márc. 12. 22:46
 13/44 anonim ***** válasza:
a vallás és a tudomány is sátáni, isten nem az?
2021. márc. 12. 23:50
 14/44 Blackice75 ***** válasza:

Kedves 13

Nem leszek hosszú mert már bealszok.

A Teremtőnk neve nem Úr és nem Isten, ahogy a Megváltóé sem Úr Jézus Krisztus!!!

Az Úr az héberül Baál aki nem más mint Sátán.

Tudom ez hülyeségnek tűnik világi keresztény vagy ateista szemszögből, de nem hiába cserélték ki a neveket a bibliában a "kedves" keresztèny fordítók.

És még jó pár fogalommal bíró szöt meg igét is tudatosan másképp forditottak, a megtévesztés hatékonysága miatt !!!

Az Írás(biblia) az nem lett átírva, a Teremtő parancsolatai rendeletei szó szerint igazak , meg a Megváltó tanítása, hiszen azt nem engedte meg a Teremtő Sátánnak hogy módósítsa a biblia fordìtókon keresztül.

Ezért is nem szeretik az emberek a vilag a Teremtő igazságat a Torát mert az az igazság, és ha az embert az igazsággal szembesítík akkor az fájdalmas tud lenni!!!

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Ha hihetünk a Megváltó szavainak a fenti versben akkor ez így igaz, a Tora a parancsolatok azok érvényesek és aki úgy él ,cselekszik az megtartatik.

Lecserélték a Megváltó nevét az Úr(Baál) Jézus Krisztusra, amely név alatt azt prédikálják , hogy a parancsolatokat eltörölte, és az Atya Ábrahámmal kötött ÖRÖK Szövetségét is!!mert gondolom valamilyen szellemiségtől vezérelve, ezt a Megváltó igazi neve alatt nem tehették meg , hogy igy hazudjanak!!

Egyetlen egy karalternek áll érdekében félrevezetni, elhitetni az világot , eltávolitani az Atya szavától akaratátol mindenkit, az pedig Sátán, aki jelenleg e világ Úr-a és Istene. Egészen a Megváltó újra eljöveteléig.

Tehat a lényeg amit a Sátán csak vallásilag tett, mert ugye nem csak vallasi ügyekben ravaszkodik,

Kiemeltette a Teremtő es a Megváltó nevét az írásokból , meg beíllesztett olyan szavakat hogy templom, pokol, keresztelkedés, keresztelőJános, üdvösség és még stb... aztán néhány elferdített félre magyarázott versekkel az apostolokcselekedeteiből meg Pál leveleiből elhiteti a világ keresztényeit, hogy nincs Torah(törvény, parancsolatok) , és meg lehet zabálni mindent, és mindenki mehet a saját feje után, elég csak óbegatni azt hogy higgy Jézusban meg Jézus szeret , meg nyugi már üdvösség meg kegyelem alatt vagy , már mindegy mit csinálsz, mert ő mindenért meghalt!

Na de ez nem épp így lesz , csak azt hiszik szegény felebarátaim hogy ez így igaz, mert ezt a dogmát, filozofiát égették bele az elméjükbe!!!

Én is ugyanaz voltam , de hála és dicsőség a Teremtőnknek nekem megmutatta az igazságot, innen már az én felelősségem hogy élek vele és igazodok hozzá, hogy örök életem legyen vagy sem.

A nagy gond az a világgal , az emberekkel hogy megvédik az az ideológiát , filozófiát amit az egyházuk jól beléjük égetett, ezzel áldozzák fel magukat a kárhozatra vezető sötét, széles úton, amerre Sátán sínre tette őket a vallás dogmái által!!!

Tehát a kérdésedre a válasz igen Isten is az!!!

A mi egyetlen igaz Teremtőnknek nem ez jelzője es a neve sem Úr!!!

Az hogy ezt tették bele a 66 kanonizált könyvbe ami a biblia, az csak egy dolog, mint fentebb megemlítettem.

2021. márc. 13. 00:32
 15/44 A kérdező kommentje:

Kedves # 14

Szalalmabáb ellen vitatkozol.

"A Teremtőnk neve nem Úr és nem Isten, ahogy a Megváltóé sem Úr Jézus Krisztus!!!"

Tudjuk, hogy a Teremtőnk neve Úr és nem Isten, ezeket csak titulusként alkalmazzuk rá. Azt is tudjuk, hogy a Megváltó eredeti neve nem Jézus Krisztus, mert ez magyarul van, héberül Yeshua a neve, arámiul (ami az anyanyelve volt) pedig Yeshuuʕ vagy Ishoʕ, ezzel tisztában vagyunk.

"Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Ha hihetünk a Megváltó szavainak a fenti versben akkor ez így igaz, a Tora a parancsolatok azok érvényesek és aki úgy él ,cselekszik az megtartatik."

Tudjuk, hogy mit mondott a Messiás a Tóráról, de a Mózesi törvény nem vonatkozik ránk, mert az az izraelitáknak lett kinyilatkoztatva, a 613 mitzvah az nekik szól, ránk nem-zsidókra Noé törvényei vonatkoznak, mert Noé nem volt izraelita, hiszen nem létezett Izrael még.

"Lecserélték a Megváltó nevét az Úr(Baál) Jézus Krisztusra, amely név alatt azt prédikálják , hogy a parancsolatokat eltörölte, és az Atya Ábrahámmal kötött ÖRÖK Szövetségét is!!"

Nem cserélték le senki nevét, az Úr titulus nem pedig a neve, és sosem nevezte senki Baálnak a Megváltót, az Úr a héber Adon illetve Adonai (אֲדֹנָי‎) fordítása. Soha nem mondta senki, hogy a Tórát eltörölte, beteljesítette nem pedig eltörölte.

"Kiemeltette a Teremtő es a Megváltó nevét az írásokból , meg beíllesztett olyan szavakat hogy templom, pokol, keresztelkedés, keresztelőJános, üdvösség és még stb... aztán néhány elferdített félre magyarázott versekkel az apostolokcselekedeteiből meg Pál leveleiből elhiteti a világ keresztényeit, hogy nincs Torah(törvény, parancsolatok) , és meg lehet zabálni mindent, és mindenki mehet a saját feje után, elég csak óbegatni azt hogy higgy Jézusban meg Jézus szeret , meg nyugi már üdvösség meg kegyelem alatt vagy , már mindegy mit csinálsz, mert ő mindenért meghalt!"

Pál Apostol leveleiben nem szerepel ilyesmi, csak belemagyarázzák egyesek.

"A mi egyetlen igaz Teremtőnknek nem ez jelzője es a neve sem Úr!!!"

Az Úr titulus, nem a neve, mindenki tudja.

2021. márc. 13. 01:15
 16/44 Blackice75 ***** válasza:

Írtál egy rakás mindent , de

távol állsz az igazságtól sajnos!!!

Sehol nem írja az Írásban (biblia) hogy nekünk nem kell mindent betartani!!!

Továbbá:

2Móz 12:49 Egy törvénye legyen az ott születettnek és a jövevénynek, aki közöttetek tartózkodik.

Eg törvény vagyis egy Torah az ott születettnek is mint izraelitának es a csatlakozó idegennek, pogánynak is!!!

3Móz 16:29 Örökkévaló rendtartás legyen ez nálatok: a hetedik hónapban, a hónapnak tizedikén sanyargassátok meg magatokat és semmi munkát ne végezzetek, se a bennszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.

3Móz 19:34 Olyan legyen nektek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való bennszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Egyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

3Móz 24:22 Egy törvény legyen nálatok: a jövevény olyan legyen, mint a bennszülött, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

Es mar sokadszorra, egy tőrvény (Torah), olyan a csatlakozó idegen(pogány) mint az izraelita!!!

4Móz 15:16 Egy törvényetek legyen, és egy szabályotok nektek és a jövevénynek, amely közöttetek lakik.

4Móz 15:29 A bennszülöttnek Izrael fiai között és a jövevénynek, aki közöttük tartózkodik: egy törvényetek legyen nektek afelől, aki tévedésből cselekszik.

4Móz 15:30 De amely ember felemelt kézzel cselekszik, akár bennszülött akár jövevény, az Urat illeti az szidalommal, vágassék ki azért az az ő népe közül

A fentiekből érthető, hogy mindenkire ugyanaz a Torah vonatkozik, ügy az izraelitára mint az idegenre, sehol szó sincs arról hogy valakinek többet vagy valakinek kevesebbet kell megtartania!!!

A Teremtő az ítéletkor igazságosan ìtél meg mindenkit egy mércével es nem kettővel vagy többel!!!

;

Nézzük mit mond a Megváltó:

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

A Mennyei Atyánk akarata a Torah,

Es a Megváktó sem mond olyat sehol , hogy kire több vagy kire kevesebb vonatkozik a Torából!!!

Ez az alábbi is elég egyértelmű:

5Móz 4:2 Semmit se tegyetek az igéhez, amelyet én parancsolok nektek, se el ne vegyetek abból, hogy megtarthassátok az Úrnak, a ti Isteneteknek parancsolatait, amelyeket én parancsolok nektek.

Nem elvenni belőle , sem hozzá tenni , mindenkinek ugyanannyi es nem kevesebbvagy több!!!

1Ján 5:2 Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk.

És még a legvégén is a Megváltó eljövetele utáni királyságában :

Jel 14:12 Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!

Nem.egy két parancsolatot, hanem a parancsolatait.

Az igazság akkor is igazság ha senki nem hisz benne!!!

2021. márc. 13. 02:26
 17/44 A kérdező kommentje:

"Sehol nem írja az Írásban (biblia) hogy nekünk nem kell mindent betartani!!!"

Sehol nem írja a Szentírás, hogy nekünk be kell mindent betartani. Mondok egy példát, az is benne van az Ószövetségben, hogy át kell kelni a Jordán folyón, de biztosan nem gondolod, hogy nekünk ezt kellene tennünk most.

"2Móz 12:49 Egy törvénye legyen az ott születettnek és a jövevénynek, aki közöttetek tartózkodik."

Kiragadod a kontextusból. A kontextusban a jövevénynek az judaizmusba betérteket jelenti, mert a héber szó a zsidódnak született személyre és a betértre nem ugyan az.

"A fentiekből érthető, hogy mindenkire ugyanaz a Torah vonatkozik, ügy az izraelitára mint az idegenre, sehol szó sincs arról hogy valakinek többet vagy valakinek kevesebbet kell megtartania!!!"

A fentieket kiragadod a kontextusból, ez a zsidókra és a judaizmusra áttértekre vonatkozott és vonatkozik ma is. Pál Apostol leveleibe bele magyarázzák, hogy a Tóra már nincs érvényben, pedig Pál valójában arra gondolt, hogy nem kell egy gójnak előbb betérni a judaizmusba, hogy a Messiás követője lehessen, mert Új Szövetség kötetett, az egész emberiséggel, nem csak Izrael népével.

"A Teremtő az ítéletkor igazságosan ìtél meg mindenkit egy mércével es nem kettővel vagy többel!!!"

Pontosan, mert az Újtestamentum mindekinek szól. De a Mózesi törvény nem, az csak a zsidóknak és a betérteknek szól, olvasd el az egész Tórát, ne kiragadott részek alapján vonj le inkorrekt következtetést.

"Jel 14:12 Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!

Nem.egy két parancsolatot, hanem a parancsolatait."

Szóval szerinted Pál Apostol tévedett?

2021. márc. 13. 03:17
 18/44 Blackice75 ***** válasza:

Miért ísz hülyeségeket?

A judaizmusnak semmi köze az Izrelitához!!!

A judazmus az a babiloni talmudon meg misnán alapuló kabbalisztikus sátánista vallás, amit ma gyakorolnak a mondva csinált zsidok az ensz által létehozott úgymond kamu izraelben!!!!

Te ahhoz tartsd magad amihez akarod, de az igazság akkor is igazság marad!!!

Továbbá Saul/Pál levelei azok amiket nagyon félre lehet érteni, és magyarázni ahogy az Péter is kifejti egyik igéjében:

2Pét 3:15 És a mi Urunknak hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint.

2Pét 3:16 Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a maguk vesztére.

Sátán az egyházak tanításain keresztül ezt használja fel a keteszténység megvezétésére!!!

Nem is beszélve arról.hogy a fizikális egyház és papság mar megszünt YAHUSAH halálával.

Tehat az hogy még léteznek ilyenek ,azok nrm az Atyától és nem Tőle vannak, ahogy az megtévesztő munkájuknól meg is látszik, és az olyan reakciókban mint a Tied, meg anilyen a világ!!!

Nem azérz mondod ezeket mert Te magadtól jöttél rá erre, téged íhy tanítottak, így programoztak kedves barátom, és pomt azért vahy ugyanolyan mint a világ, mint a többség!!!

A másik meg ha tényleg ismernéd az Írásokat akkor nem tennél fel ilyen kérdést amit itt feltettél témának, mert akkor tudnád , hogy nincs sem világűr sem űrlények sem ufok srm egyéb anekdoták. Ezek mind mind az ellenség álomgyárából a NASA- ból kerülneki a médiába , és a médiát is pont ugyanazok működtetik akik a tudományt,a NASA-át ,a vallásokat ,a politikát, az oktatási rendszert, és ugyanozok akik ma a járvány helyzetet generálják stb....

Aki valamelyest is eltér a Teremtő Atya szavától az igaz tudománytól, az máris Sátán sorait erősítí a széles sötét úton!!!

És azt nem kell mondani mert ez tény hogy évezredek óta a világ köszönö viszonyban sincs az Atya Szavával!!! A másik pedig ha nem valamelyik egyház tanai tennék beléd a programot, és nem a google lenne minden kérdésedre a válaszadó akkor tidnád hogy nincs újszövetség , mert ez szintén egy szándékosan elferdített fordítás, pont azért hogy te is bolondságokat beszélj!!!

Megújúlt szövetség van , minden ugyanaz ami volt, csak megújúlt a szövetség a Megváltó hitével, vagyis a Megváltóba vetett hittel!!!!

A Megváltó SOHA nem mondta azt hogy eltörli egyeseknek a törvényekez, masoknak meg meg kell tartani, hidzrn Ő az Atya szava vagyis a megszületett Torah!!!!

Ő úgy élt úgy cselekedett ahgy azt az Atya kijelőlte számunkra az Ő Torájával, nem volt saját neve sem saját akarata , ahogy azt mindig is mondta, Ő az Atya akaratát(Torah) teljesítí, és minden amit mond az az amit az Atya mondott neki hogy mondja!!!!

Ján 8:28 Monda azért nekik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Ján 8:29 És aki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, amelyek neki kedvesek.

Ján 10:37 Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higgyetek nekem;

Ján 10:38 Ha pedig azokat cselekszem, ha nekem nem hisztek is, higgyetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhiggyétek, hogy az Atya énbennem van, és én őbenne vagyok.

Teját egyértelmű hogy mi az Atya akarata, es ahogy ezt példázza is a Megváltó, aki szereti az Atyát az cselekszi annak akaratát, igy lesz benne az Atya szeretete es íhy lesz az egyén a Megváltó aki az Atya szava , vagyis a Torah követője!!!

És ebben nincs kivétel senkinek sem, vagy járod az utat éstötekedsz abban hogy mimél jobban oda tegyed magad benne és ha kitartasz végig akkor megtartstol, vagy nem és a végén elveszel, nincs arany középút!!!

Tetszik vagy sem ez van !!!!

Tessék újra a Megváltó:

Ján 14:31 De, hogy megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát és úgy cselekszem, amint az én Atyám parancsolta nekem: keljetek fel, menjünk el innen.

Tehát SOHA nem beszélt az Atya ellen, nem törölte el a parancsolatait, nem hozott új szövetséget ahogy azt megetetik veled is, hanem megújúlt a szövetség az Ő emberként megszületett karakterével. Vagyis kapcsolódott a már meglévő ÖRÖK szövetséghez!!!

Persze akinek az Atya nem veszi le a leplet a szeméről, az nem fogja látni az igazságot sem hallani.

2021. márc. 13. 09:14
 19/44 A kérdező kommentje:

“kabbalisztikus sátánista vallás”

Most akkor melyik?

2021. márc. 13. 12:46
 20/44 Blackice75 ***** válasza:

Minden ami nem az Atyától az Ìrásokból ered, az Sátánhoz köthető.

Nincs középút.

De nem akarlak kiforgatni a hitedből kedves felebarátom, én hiszek az Atya és a Megváltó szavában!!!

Te hidd azt amit neked megmagyaráznak Pál meg Apcs félre értelmezett igéiből.

LÉGY ÁLDOTT BARÁTO sok sikert kívánok neked!!!

Záróként itt egy kedves zene :)

[link]

[link]

2021. márc. 13. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!