Baj hogy nem járok templomba?
Katolikus vagyok, elmondtam már a megtérő imát, olvasom a bibliát. Néha elmegyek rokonomhoz együtt imádkozunk bibliázunk. Itthon naponta reggel este imádkozom, saját szavaimmal, vagy mi Atyánkat. Az Úr hiszem hogy ezt is hallja , tudja. Hiszen nem kézzel csinált templomban lakik mint az ige mondja:- „De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja: A menny nékem ülőszékem, a föld pedig az én lábaimnak zsámolya; micsoda házat építhettek nékem? azt mondja az Úr, vagy melyik az én nyugodalmamnak helye? Nem az én kezem csinálta-é mindezeket?”
Cselekedetek , szóval Isten bennünk él a Szentlélek altal. Segitek ha tudok anyagilag , probalok az Úr utjan maradni de ugy gondolom semmi felekezet nem kell hozzá
Az egyház nélkül élt kereszténység az kb. olyan, mint egyedül állni ki egy profi, 11 főből álló focicsapat ellen, és abban hinni, hogy így is győzni fogsz. Az újszövetségben 50 ún. "egymás" parancsolat van, vagyis arra vonatkozó parancsolatok, hogy a gyülekezet tagjai hogyan viselkedjenek egymással. Ezeknek hogyan tudnál engedelmeskedni, ha még gyülekezetbe sem jársz? Nem templomról van szó, hanem hívő emberek közösségéről, akik vállvetve együtt küzdenek azért, hogy a többi tag is megmaradjon a hitben, és eljusson velük együtt az üdvösségre, és nem mellesleg azért is együtt küzdenek, hogy másoknak is elvigyék Jézus örömhírét.
Rengeteg veszély fenyegeti az ember üdvösségét, Péter levele úgy írja le Sátánt, mint egy oroszlánt, aki lesi, hogy kit nyelhetne el. 1Pét 5:8 "Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el." Az oroszlánok előszeretettel az egyedül maradt állatokat támadják, akik elszakadtak a csordától, és kívül esnek a csorda védelmén.
Az már más lapra tartozik, hogy a mai keresztény gyülekezetek többségében óriási problémák vannak, és én magam a legtöbb felekezethez vagy gyülekezethez biztosan nem csatlakoznék. A különböző felekezetek tanításai ellentmondnak mind egymásnak, mind néha a Bibliának is. Olyan helyet kell keresni, ahol nem vizezték fel Jézus beszédeit, ami nem feltétlenül könnyű.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!