Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak olyan igeszakaszok,...

Vannak olyan igeszakaszok, ahol Isten kijelentése szerint el lesznek pusztítva az idegen istenek/hamis istenek?

Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 12:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nincsenek.

Úgy néz ki, hogy ezeknek nagyobb a hatalma.

2021. márc. 11. 12:55
 2/13 Agnarr ***** válasza:

Én elolvastam eddig a Bibliát János jelenéseiig, de ilyennel eddig nem találkoztam. Amúgy meg logikailag sem stimmel. Egyrést ki van mondva, hogy a hamis istenek nem igaziak, tehát nem is léteznek. Azokat nem lehet elpusztítani, amik nincsenek. Másrészt meg ha mégis léteznek (és eltekintünk attól, hogy innentől megkérdőjelezhető a keresztény vallás és az iszlám is), még akkor sem hinném, hogy miután Isten ennyi ezer évig hagyta, hogy más isteneket is kövessünk, csak úgy gondol egyet és elpusztítja őket. Ráadásul miért olyan biztos, hogy ő pusztítaná el őket, és nem fordítva.

De összegezve a dolgot, nem pusztíthatja el őket, mert nem léteznek, csak az emberi elme szüleményei.

2021. márc. 11. 13:00
 3/13 Agnarr ***** válasza:
Gondolj csak bele! A Biblia szerint például a zsidók olyan vadmarhák voltak, hogy csak pár hete lettek kimentve Egyiptomból, és már el is felejtették Istent és helyette elkezdtek egy aranyból kiöntött borjú előtt hajlongani és istennek képzelni. Komolyan, Istennek el kéne pusztítania egy aranyszobrot, ha az emberek ilyen hülyék?
2021. márc. 11. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem, hát minek?

Elég, ha ilyenkor az embereket pusztítja el.

Nem?

2021. márc. 11. 13:08
 5/13 anonim ***** válasza:

"Én elolvastam eddig a Bibliát János jelenéseiig, de ilyennel eddig nem találkoztam. Amúgy meg logikailag sem stimmel. Egyrést ki van mondva, hogy a hamis istenek nem igaziak, tehát nem is léteznek. Azokat nem lehet elpusztítani, amik nincsenek."

Pontosan így van a Bibliában.

1 Korintus

8,4 Tehát a bálványáldozati hús evése felől tudjuk, hogy egy bálvány sincs a világon, és hogy Isten sincs senki más, hanem csak egy.

2021. márc. 12. 11:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Amúgy is az a kijelentés, hogy több isten paradoxon, mert az istendefiníció így néz ki: az egyetlen, akinél nagyobbat nem tudunk elgondolni
2021. márc. 12. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem a "hamis isteneket" pusztítja el, mint ahogy előttem már írták, hiszen ezek nem létező istenek -viszont ettől függetlenül az emberek imádták/imádják ezeket. Nem véletlenül szerepel már a 10 parancsolatban: "Ne legyenek idegen isteneid én előttem

Ne csinálj magadnak faragott képeket,és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben, vagy alant a földön, vagy amelyek a vizekben, a föld alatt vannak. Ne imádd és ne ti8szteld azokat..." (II Mózes 20:3-5)

Szóval az emberek imádtak és imádnak egy csomó mindent, amit istenként tisztelnek a Teremtő Atya helyett és magát a bálványimádást és a bálványimádó embereket viszont megsemmisíti Isten. 1 Korintusz 10:4 "Így hát szeretteim meneküljetek a bálványimádástól"

Ez nem feltétlenül jelenti valamilyen hamis isten imádatát, mint az ókori Baál, Astóret, Artemis stb. Van modernkori "bálványimádat", van aki a pénzt isteníti, vagy a karriert, szórakozást. Bármi lehet imádatod tárgya, ami az életedben Isten helyét elfoglalja.

2021. márc. 12. 16:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha bekapcsolom az xboxot egy órára és játszok egy kicsit egy számomra szerethető játékkal akkor már bálvány imádó vagyok?
2021. márc. 12. 19:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Az utolsó ítéletkor tűz által minden el lesz pusztítva!!! Nem lesz halál többé és ebből kifolyólag egyértelműen nem lesz idegen Istenhitvallás sem!!!

Ezt nagyon sok ige alátámasztja!!!

2Pt.3,7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.

Jel.20,9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.

2021. márc. 12. 19:49
 10/13 munyamunya ***** válasza:

Talán két ideillő verset lehet felhozni:

"Az égyiptombeliek pedig temetik vala azokat a kiket megölt vala az Úr ő közöttök, minden elsőszülöttjöket; az isteneiken is ítéletet tartott vala az Úr" 4Móz.33:4

"Ímé az Úr könnyű felhőre ül, és bemegy Égyiptomba, és megháborodnak előtte Égyiptomnak bálványai, és az égyiptomiak szíve megolvad ő bennök." Ésa.19:1

2021. márc. 12. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!