Mi van a halál után?
Semmi. A Bibliából kiderül, hogy a halottak tudatlan állapotban van. A Példabeszédek 9:5, 6 és 10 elmondja, hogy "Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet." A 10. versben pedig azt olvashatjuk, hogy "a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség.
És egy másik bibliai könyvben; a Zsoltárok 146:3, 4-ben még ez van: "ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai."
Vagyis amikor meghalunk megszűnünk létezni. De ez nem jelenti azt, hogy a halállal mindennek vége.
"Vagyis amikor meghalunk megszűnünk létezni. De ez nem jelenti azt, hogy a halállal mindennek vége."
Ez a kettő mondat üti egymást.
Azok közül, akik a föld porában alszanak sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra (Dániel próféta könyve 12:2).
És amint elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik... (A zsidókhoz írt levél 9:27)
...Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él (János evangéliuma 11:25).
"Az Ószövetséget felülírta az Újszövetség."
Így is mondhatjuk de szerintem így nem teljesen pontos. Az Ószövetségben több szövetség van. Van a szövetség amit Noéval kötött az Isten, van a szövetség amit Mózessel kötött az Isten, és van az Újszövetség amit az egész emberiséggel kötött az Isten, tehát a Mózesi törvény nem vonatkozik rám vagy rád, az Újszövetség vonatkozik rám, rád és mindenkire.
De Jézus azt mondta nem azért jött, hogy megváltoztassa a törvényt, azt mondta a Tóra egyetlen szavát sem fogja felülírni.
De a Tórában a Mózesi törvény az izraelitáknal szól, nem neked, nem nekem, nem a nem-zsidóknak, vagyis a zsidókra vonatkozik a 613 mitzvah, de a nem-zsidókra nem, mert a nem-zsidókra nem vonatkozik a Mózesi törvény, de az Újszövetség egyaránt vonatkozik a nem-zsidókra meg a zsidókra is.
A nem-zsidókra az Ószövetségből vonatkozik Noé 7 törvénye, mert Noé nem volt izraelita, mert nem is létezett Izrael.
Noé 7 törvénye:
1. Ne imádj bálványokat.
2. Ne átkozd Istent.
3. Ne gyilkolj.
4. Ne végy részt házasságtörésben, bestialitásban vagy szexuális erkölcstelenségben.
5. Ne lopj.
6. Ne egyél élő állat húsából.
7. Bíróságokat alapítani.
Mindezt meg lehet tartani és mellette az Újszövetséget és Jézus Krisztust követni.
Egy keresztény ember nem imádhat bálványokat, nem átkozhatja Istent, nem ölhet, nem lophat, nem követhet el házasságtörést stb., bíróságaink pedig vannak, marad a "ne egyél élő állat húsából" parancs, amit nem nehéz megtartani szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!