Ki az atya, aki rejtve van? És mit értünk ez alatt?
Az elrejtés jelentése, hogy nem látható. Istent senki nem láthatja a fizikai szem.
Atya azt jelenti, hogy az élőknek Ő a forrása. A Fiúnak, Jézusnak is az Atya az Istene.
Pedig Jézus határozottan kijelentette, hogy az Istene az Atya.
(János 20:17) . . .»Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”
Ezzel egyenlőség jelet húzott az közé, hogy az
Ő Atyja és Istene, a Mi Atyánk és Istenünk is.
Nem Én találtam ki, írva van.
Jézus mindenkinek az Atyjára utalt vele. Mert egy életadó Isten van, aki létrehozta a mindenséget ami létezik. Ebbe pedig Jézus is beletartozik.
Ellenben a vers alapján azt gondolhatnánk, hogy két Isten van. Már pedig az kizárt. Jézus soha nem állította hogy két Isten van, az Övé és a mienk.
"Ki az atya, aki rejtve van?"
Az Isten szellemi teljessége. Fizikai érzékszervvel nem érzékelhető. Ennek a teljességnek az információja testesült meg. Ő Jézus. Tehát az információ is Isten és az információ is Isten része. Ige=információ=logosz
1,1 Kezdetben volt az Ige, és az Ige volt az Istennél, és Isten volt az Ige.
"1es. Ilyen rangsorolás nincs a bibliába, remélem a te helyedben is hogy véletlen se Isten káromlás amit írsz."
Pedig tökéletesen leírta az első.
#2#: "1es. Ilyen rangsorolás nincs a bibliába, remélem a te helyedben is hogy véletlen se Isten káromlás amit írsz."
Hogy a fenében lenne Istenkáromlás, ha az Atya Isten Titkának kinyilatkoztatásáról van szó???!!!! De mit is kell ez alatt érteni és mit is jelent az Atya Isten, Krisztus "Titka" - nak kinyilatkoztatása???
Az egyik ilyen legfőbb "Titok", hogy Jézus személyében megjelent köztünk Isten!!!
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Jel.10,7. Hanem a hetedik angyal szavának napjaiban, mikor trombitálni kezd, akkor elvégeztetik az Istennek titka, a mint megmondotta az ő szolgáinak a prófétáknak.
Amikor a 7. Angyal trombitálni kezd, akkor jön vissza Jézus!!! Akkor mindenki számára nyílvánvalóvá válik Isten "Titka", azaz, hogy Jézusban Isten öltött testet. Azaz amit Jézusról tudni lehet, hogy Ő a testben megjelent Isten (Krisztus) az mind igaz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!