Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel az elragadtatasban?

Hiszel az elragadtatasban?

Figyelt kérdés
[link]
2021. febr. 26. 18:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Talán újra megpróbálhatnál egy hetet így tölteni, s összehasonlítani a mostani életeddel. Melyik ad többet? Még ha lehet nem is igaz ( most próbálom a te oldaláról megközelíteni), nem ad jobb lelki békét egy ilyen élet?
2021. febr. 27. 23:53
 12/21 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a racionális élet ad többet. Elfogadom, hogy neked nem, de ne várd el másoktól, hogy egy képzeletbeli baráttól boldogok legyenek. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ott egy barack, örüljenek neki és legyenek tőle boldogok.
2021. febr. 28. 00:16
 13/21 anonim ***** válasza:
A legtöbb Nobel-díjas is hívő volt. A kettő nem zárja ki egymást.
2021. febr. 28. 00:22
 14/21 anonim ***** válasza:

Tehát, mivel a legtöbb nobel díjas hívő volt, ezért boldogabb lennék egy képzeletbeli baráttal? Na, ez nem logikus.

Egyébként, erről dobnál esetleg egy hivatkozást?

2021. febr. 28. 00:25
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy a tudósokról. A Nobel-díjasokat az egyik videóban említi, már nem tudom pontosan melyik, de nincsen túl sok feltöltve, úgyhogy meg lehet nézni (majd kikeresem, ha lesz időm rá, csak a gyógyszerészi szak kicsit elfoglalja most minden időmet)

2021. febr. 28. 00:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Ez alapján a tudósok harmada hisz az amcsiknál istenben. Ott, ahol rengeteg a vallási közösség.

Hát, ez igazából nem sokat mond. Továbbra sem tűnik úgy, hogy hirtelen boldogabb lennék egy képzeletbeli baráttal.

2021. febr. 28. 00:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Ha már a képzeletbeli barátról kell egésznap hallgatom:

[link]

Egyébként még hívőként is nagyon meglepőnek tartom ezeket a videókat, elég jó témákat feszeget, érdemes lenne megnézed, ha van rá időd.

2021. febr. 28. 01:07
 18/21 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy ez tipikus térítős és mlm-es szöveg?

"nagyon meglepőnek tartom ezeket a videókat, elég jó témákat feszeget, érdemes lenne megnézed, ha van rá időd"

Belehallgattam. Elfogadom, hogy neked érdekes téma egy propagandavideó, de nem feltétlenül az mindenkinek.

2021. febr. 28. 01:21
 19/21 anonim ***** válasza:

Nobel-díjasok: (megtaláltam 🙂)

[link]

Nem térítésnek szántam, nekem is érdekesek ezek a videók, mert tényekkel támasztja alá.

2021. febr. 28. 01:25
 20/21 anonim ***** válasza:

El is jutottunk egy csúsztatáshoz: A videóban arról van szó, hogy a nobel díjasok 65.4%-a keresztény volt. Ez NEM egyenlő azzal, hogy feltétlenül hívő is. Papíron én is keresztény vagyok, megvagyok keresztelve. Ettől még nem vagyok hívő.

(És vegyük figyelembe az akkori vallási helyzetet. Ez a szám bizony csökken.)

Az a helyzet, hogy nem tényekkel támasztja alá ezt a videót sem az illető. A résekről eleve feltételezi, hogy van isten. Egy ilyen feltételezés nem tény.

2021. febr. 28. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!