Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Földi életünk lejárta után...

Földi életünk lejárta után van valami lélek?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok. Menny pokol tanítás van, úgy gondolom vagy van vagy nincs. A konkrét gondolatom erről hogy kitudja.
2021. febr. 24. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
köszönjük!
2021. febr. 24. 19:28
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Bárki bármit fog írni, ezt senki nem tudhatja konkrétan, hisz senki nem halt még meg. Én úgy gondolom, hogy valami van a halál után, sokat hallani arról, hogy egy idő után új testbe kerül a lélek, egyelőre én most ebben hiszek. De ki tudja..
2021. febr. 24. 19:29
 3/14 anonim ***** válasza:
34%

Nincs.

Isten tájékoztatja az embert mindenről. Aki azt mondja, hogy nem tudja, az vagy nem fogadja el Isten beszámolóját, vagy nem olvasta.

2021. febr. 24. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Melyik istenét?
2021. febr. 24. 19:36
 5/14 anonim ***** válasza:
35%
Egyetlen Isten tájékoztat erről, mert Ő alkotta az életet, és ahhoz szükséges közeget is.
2021. febr. 24. 19:49
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
oké de melyik a többszáz közül?
2021. febr. 24. 19:52
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha hiszel benne van, ha nem hiszel nincs.
2021. febr. 24. 19:55
 8/14 anonim ***** válasza:

Az életnek a Földnek az állatoknak, az embereknek, a napnak a holdnak, csillagoknak, a Növényeknek stb. egy Teremtője van, nem több száz.

Isten még a nevét is az alapján adta magának, ami a Teremtői, alkotói tevékenységeit jelenti.

2021. febr. 24. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:
nem tudom mennyire szabad neked, de szanszkritbe sokat írnak erről is.
2021. febr. 24. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
32%

Jézus az egyik rablónak, aki vele volt keresztre feszítve, és megtért, azt mondta, hogy "Bizony mondom neked, még ma velem leszel a Paradicsomban." Akkor Jézus vagy nem tudta mit beszél, vagy pedig tényleg van élet a halál után.

Aztán Jézus azt is mondta (Lk 12:4-5), hogy "Nektek, barátaimnak mondom: Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de azután többé nem árthatnak. Megmondom nektek, kitől féljetek: attól féljetek, akinek miután megöl, arra is van hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony mondom nektek: tőle féljetek!"

Jézus tehát azt tanította, hogy van élet a halál után, mégpedig vagy a Paradicsom, vagy a tűzben való szenvedés. De miért hinnél Jézusnak? Én bizonyára hinnék valakinek, aki 3 napos hulla állapotból magától életre kel (feltámadás). Hisz emiatt látta is, mi van a halál után, de ezt elképesztő módon már életében tudta, ugyanis feltámadása után nem kellett neki semmit helyesbítenie arról, amit a halál utáni életről még életében tanított.

üdv Stefán

2021. febr. 24. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!