Mindenkinek joga van élni ahogy akar?
A saját szabadságod csak addig terjed, amíg azzal mások szabadságát nem korlátozod!
Az ilyen gyp-s "én vagyok az élet császára" hülyegyerekek szokták pl. üvöltetni a társasházakban a zenét.
Szia.
Ha rendetlen és koszos az otthonod, és ezt hivatalos szervek észreveszik, akkor megpróbálhatnak gondnokság alá helyezni.
Ha a kerted rendetlen, fadarabok hevernek szanaszét, vadvirágok nyílnak benne, és nagy a fű, akkor a szomszéd feljelenthet, és bírságot róhatnak rád. Építhetsz kerítést, amin a szomszéd nem lát át, jó drágán.
Nem élhetsz másként, ahogy mások rád kényszerítik. Még akkor sem, ha te szíved szerint úgy élnél.
Szia
Az első két tökéletes ember egyetlen "jogszabályt" kapott. Olyan szabadsággal rendelkeztek, amilyet mi, ma élő emberek föl sem tudunk fogni!
Ma a "jogszabályok sűrüségében élünk, senki sem tehet amit akar, csak amit az állam törvénye megenged. Ezzel szemben Krisztus a szeretet törvényére építette az egész tanítását, és ha betartanánk az általa tanított aranyszabályt, sokkal nagyobb szabadsággal rendelkeznénk ma is: "„Mindazt . . . amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is mindazt hasonlóképpen tegyétek meg velük” Máté 7:12.
"Mindenkinek joga van élni ahogy akar?"
Van egy pedofil, aki 5-6 gyerekkel akar együttélni. Joga van ehhez? :))
Vagy szerinted hol a határ? Ki húzza meg a határokat?
"A hívők szerint nincs! Isten igéjét kell a bibliát követni mert aki nem azt követi akármilyen jó ember pokolba jut ha meghal."
Hívő vagyok és mindenkinek joga van elkárhozni. Mi csak felhívjuk a figyelmét, hogy ez rossz dolog, de ha ő el akar kárhozni, akkor el fog... Ez ugyanis mindenkinek a saját, szabad döntése.
Utolsónak van igaza!
Isten minden embernek szabad akaratott adott, de döntöd el, hogy mit kezdesz az életeddel bar en csak ket utat latok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!