Aki ilyen értelemben van?
Olyan emberrel szeretnék privátban levelezni, aki semmiféle vallási felekezetnek nem tagja, és aki érti
-Jeremiás 33:3
-1János 2:15
-1János 2:20
-1János 2:22-23
-Galata
-Filippi 3:3
-Filippi 3:8
-Rómaiak 1:12
-Rómaiak 2:28
-Rómaiak 14
-Jelenések 2:9
-Zsidókhoz 8:8-13
-Zsidókhoz 11
-Zsidókhoz 12:1
-Zsidókhoz 13:3
-Jakab 2:17-22
Rendben, látszik, hogy művelt vagy, csak az a kérdés, hogy aki semmilyen felekezethez tartozik az egyáltalán Biblia olvasó-e?
És ha nem annyira, akkor amit írtál kevés ahhoz, hogy Biblia olvasó legyen.
Tudod te is jól, hogy a keresztények kB. tetemes nagyrésze nem Biblia olvasó.
"Aki ilyen értelemben van" rendkivűl általános megfogalmazás.
A gyönygyszórással egyet értek, ha ez lenne féltett kincsed. Azonban Krisztus azt is mondta amit titokban tartunk az a sötétségé, amit világosban tartunk az a világosságé. No meg hirdessétek háztetőkről, és tovább még üldözni fognak téged az én (Krisztus) nevemért.
(Lelkitárs, beszélgetőtárs, levelezőtársra gondoltam mint te, semmiképp sem testre gondoltam)
Hírdetem én "háztetőkről, alkalmas és alkalmatlan időben is", de sok a vak és a süket. Nem akarják érteni.inkább a világnak élnek.
Krisztusban vagyok, miért kellene felekezethez, szektához tartoznom? Ha kellen nem lennék Krisztusban.
János nem azt mondja, hogy aki Krisztusban van nincs szüksége tanítóra?
Zsoltárok nem azt mondja, hogy "ne bízz emberbe, mert nem tud megtartani?
Jeremiás szavaival, "átkozott az a férfi, ki emberbe bízik"?
Miért kellene nekem egy vallási vagy szekta vezető?, ha kellene nem lennék Krisztusban. Hiszen Jeremiás mondja, hogy "kiálts hozzám és megfelelek, olyan dolgokat mondok neked, amiket nem tudsz".
Nincs szükségem emberi közvetítőre a Teremtőmhöz.
Tudod, a "Teremtő Isten kőböl épített templomba nem lakik".
Ne versengjünk, hogy ki és mennyit tanulmányozza a Szentírást, én minden szabad pillanatomban olvasom és próbálom értelemmel olvasni, de ahogy Pál, János, Zsidók mondja, a betű megöl, ha nem hittel olvasod.
Nekem megvolt a Damaszkuszi utam, megvolt a Pálfordulásom, ennek okán miért kellene felekezet, szekta, stb.
Én is meg voltam halva a bűneim miatt, kegyelemből vagyok Krisztusban és ez Istentől van. Miért kellene nekem egy emberi közvetítő Isten felé?, ha kellene nem lennék Krisztusban, ahogy Efezusban is mondja Pál szavaival a Teremtőm.
Oh nem tudtam, hogy nem tartozol sehová. Úgy értettem, hogy csak olyat keresel aki nem tartozik sehová de azt nem írtad, hogy te sem...
Gratulálok! Menj az utadon, így még izgalmasabb csak Krisztus hívott, "mert sokan vannak a hivatalosak, de kevesen a választottak".
Már csak egy kérdésem van. Miért nem akarsz egy vallásos felekezethez tartozóval levelezni? Egyáltalán nem biztos hogy vezetni akarna, csak szöveget elemezni veled. Például nekem volna kedvem, de engem kizártál...
Privátban folytatjuk, majd írok. Üdv,
HBRWS12:1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!