Keresztények/vallásosok! Isten MIÉRT teremtette a Földet/embereket/mindent?
Miért volt ez jó neki, mi értelme volt?
Minden rosszindulatot mellőz a kérdésem, csak (nem vallásosként) sokat gondolkodtam rajta, és kíváncsi vagyok, hogy van-e erre konkrét magyarázat.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tudom, hogy általában nem szeretik a bemásolt idézetet, de a pontosság kedvéért inkább most én is így teszek (Katolikus Katekizmusból):
Alapvető igazság, melyet a Szentírás és a Szenthagyomány állandóan tanít és magasztal: "a világ Isten dicsőségére teremtetett". Isten teremtett mindent, magyarázza Szent Bonaventura, "nem (...) azért, hogy növelje dicsőségét, hanem hogy kinyilvánítsa és közölje dicsőségét". Istennek ugyanis a teremtéshez semmi más indoka nem lehetett, csak szeretete és jósága: "A teremtmények Istennek a szeretet kulcsával kinyitott kezéből jöttek elő".
És az I. Vatikáni Zsinat kifejti: "Isten jóságával és mindenható erejével nem boldogságának növelésére, nem is megszerzésére, hanem tökéletességének kinyilvánítására a teremtményeinek adott javak által szabad elhatározással, az idő kezdetétől a semmiből alkotta mindkét teremtményt, a szellemit és a testit."
Tehát összefoglalva, ahogy írták is: szeretetből. Isten ugyanúgy Isten lett volna akkor is, ha nem teremt, nem lett volna kötelező teremtenie, de szeretetét meg akarta osztani másokkal.
Az élet jelen körülményekhez ezen a hõmérséklet spektrumon sikeresen alkalmazkodott.
:D bocsi
*Hõmérséklet tartományban
Ez így helyesebb. :)
Szeretetből.
Úgy képzeld el mikor te gyereked akarsz, mert szereted a párod és szeretnéd a gyereket is.
Vagy mikor pl. Játszol egy stratégiai játékon pl sim city és alakítgatod, hogy minden jól működjön.
Azért csinálod mert szereted.
Én így képzelem el.
Szerintem menj el egy templomba és kérdezd meg a hívőktől vagy a paptól (lelkésztől) és azok szívesen válaszolnak. Elhívhatod magadhoz a Jehova tanúkat is, azok is örömmel meglátogatnak és beszélnek ilyen dolgokról.
De hogy én is válaszoljak, Isten terve az volt, hogy az ember és emberiség örök boldogságban és békében éljen a Földön.
A Biblia alapján a Föld a teremtés után nem ilyen volt mint ma, hanem az egész föld paradicsom volt. Nem voltak sivatagok, nem voltak ragadozó állatok, nem volt rosszullét, erőszak, betegség, szenvedés; sem halál nem létezett. Minden és mindenki a Teremtő kezéből tökéletesen került ki. A szenvedés, az erőszak és a halál csak a bűneset után jelentek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!