Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érzés volt megtalálni...

Milyen érzés volt megtalálni Istent?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Az egész családom vallásos, emiatt (kis túlzással) 3 évtizede aktívan keresem az utamat. Azt gondolom kitartó voltam de mindeddig semmi. Ti hogyan találtátok meg Istent? Milyen érzés volt? Kezdem úgy érezni már egy ideje, hogy csak felesleges befektetett energia.

2021. febr. 14. 10:30
 1/10 pelgrim ***** válasza:
100%

Hallottam egy mesét:

Isten panaszkodott tanácsadóinak, hogy az emberek folyton zaklatják mindenféle fölösleges, ostoba kérdéseikkel, és kérte tanácsadóit, hogy találjanak valahol egy nyugalmas helyet ahol az emberek nem zaklatják tovább. Tanácsadói sokféle ajánlattal jöttek. Volt aki azt ajánlotta hogy költözzön a legmagasabb hegy tetejére a Mount Everesztre, oda nem mennek utána, de Isten nem találta jónak, mondva: „dehogynem, hamarossan Jön Tenzin és Hillary, ők már készülődnek.” Volt egy másik aki azt ajánlotta, hogy költözzön a Holdra, de Isten azt se találta jónak, mondva: „az amerikaiak, már oda is készülődnek, már nem tart sokaig és ott is lesznek. De találtam egy biztonságos helyet ahol biztosan nem fognak keresni. Belebujok az embrbe, ott nem fog keresni senki.”

2021. febr. 14. 11:26
 2/10 pelgrim ***** válasza:
100%
Helyesebben: Belebujok az emberbe,
2021. febr. 14. 11:29
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Pelgrim jól mondja. Szoktam hozzá gondolatban beszélni, ez nem olyan mint egy ima, és ezekre szokott válaszolni. Van hogy a válasz csak később jön, van hogy csak tapasztalat útján, de mindig tudom, hogy ebben Isten keze van benne. Kicsit olyan mint a lelkiismeret "hangja". De én nem vagyok templomba járó, én csak elmegyek a templom mellett, megállok mellette picit, esetleg itthon vagyok, vagy akárhol akármilyen helyzetben. A kulcs, hogy hiszek, szólok, és befelé figyelek. Nem vagyok tökéletes, van hogy eltévelyedek. De nagyon sokat segített nekem Isten.
2021. febr. 14. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

Például ha rácsodálkozol a Jézusban beteljesült próféciákra és előképekre az Ószövetségből, az megygyőzhet.

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz)

A Zsoltárok könyve is segíthet megismerni Isten személyét, és hogy milyen érzéssel, tapasztalatokkal jár a Vele való kapcsolat.

2021. febr. 14. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Nő vagy, ha nem tévedek. Az érzések sok mindedenre jók , de pl. arra nem, hogy abból vond le a következtetést az igazságra. Mindazonáltal sokan átélnek pozitív érzéseket, amikor megismerik Isten tervét, és megtalálják az üdvösségüket. Ez az esemény viszont mindenkinél más mértékű és másmilyen érzelemet vált ki, ezért feleslegesnek gondolom leírni, nálam mi volt, mert nálad egész más lehet. És akár az is előfordul, hogy valaki szinte semmi érzést nem él át. Ami általában szokott lenni, az a béke, megnyugvás, öröm, hála.

Isten megismerése azonban folyamatosan történik az üdvösségre jutás után, ezért mindig rá tudunk csodálkozni új és új dolgokra, amit Istenről tanulunk. Így mindig van ok örömre, sosem unalmas és mindig van kihívás.

Én magamtól nem találtam volna meg Isten tervét az üdvösségre, hanem más emberek segítettek, ezért jónak tartom, ha felajnlom én is a segítségemet bárkinek, aki keresi Istent, így most Neked is.

üdv Stefán

2021. febr. 14. 16:58
 6/10 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, azt elfelejtettem írni, milyen érzés volt: végtelen mindent átható szeretet, béke, nyugalom, és boldogság, az egész testemben éreztem
2021. febr. 14. 17:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Hol van? Én keresem
2021. febr. 14. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy aki "megtalálja" Istent, az folyamatosan megkapja az életében felmerülő kérdéseire a választ. PL: miért vagyunk itt, hogyan kerültünk ide, mi az élet célja, miért halunk meg, milyen jövő elé nézhetünk?....stb

Ez pedig megnyugtató érzés, hiszen nem maradunk tudatlanságban a jövőnket illetően sem, és nem kell félnünk, a jelenlegi rossz állapotok miatt sem.

Az életünk felől sem vagyunk bizonytalanságban sem, mert ígéretet kaptunk hogy ha el is veszítjük ebben a világban az életünket, Isten nem felejtkezik meg azokról, akik hűségesek voltak hozzá.

Ezért nem kell rettegésben élni. Hiszen tudjuk, hogy Isten nem okoz nekünk fájdalmat, maradandó gyötrődést, ha véletlenül hibázunk.

2021. febr. 14. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Jó, de hol keressem istent, a hindu tanoktól boldogabb lettem de konkrétan bizonyosságom nincs.
2021. febr. 14. 19:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Leírhatatlan. Mennyei. 20 évesen elkezdtem napi többször meditálni. Így megnyíltak a csakráim és éreztem a rajtam kívül létező világ egy részét, amiben isten tökéletessége volt a mag.
2021. febr. 17. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!