Jehova Tanúi! Statisztikát hol lehet elérni, hogy változott a közösség létszáma Magyarországon az elmúlt évtizedek alatt?
Csak Magyarország, esetleg a szomszédos országok érdekelnek.
De ha már itt tartunk, az is érdekelne, hogy az utóbbi években miért csökken a közösség létszáma, amikor rendesen házról-házra evangelizálnak továbbra is.
Mások sértő vagy poénos megjegyzéseit nem kérem.
Köszönöm.
2010- 22646 (hírnökök)
2011- 22740 (a maximumot ez évben érte el)
Vidripi helyett hadd válaszoljak én, mert nem biztos hogy ő már visszatér ide.
Mondjuk a kérdést egy kicsit provokálónak tartom, de míg az átlagember TV-zik, kocsmázik, nők vagy pénz után szaladgál stb. stb., addig a tanúk nagy része a vallással foglalkozik, hogy Krisztus hű tanúi, élő példái stb. legyenek a világban stb. Röviden ennyi. Aztán ha esetleg jön Vidripi, kibővíti.
Vidiripi
Na ilyen sem volt még! Nem gondoltam volna hogy nagyon meg tud lepni valaki de most sikerült!
De hogy a kérdésre válaszoljak.
- Nem! Nem vagyok főállású munkanélküli!
De egy ember élete nem csak abból áll hogy dolgozik! A munka 8 órás optimális esetben, én is így dolgozom. Egyébként abba belegondoltál már hogy a legtöbb embernek van okostelefonja és szerintem a legtöbb ilyen embernek van mobilnet is a telefonján. Mint ahogyan nekem is van! Tehát nem kell mindig arra gondolni hogy otthon vagyok, hiszen telefonról is lehet választ írni. És még a munkahelyeken is van szünet! De van rugalmas munkaidő beosztás is! Van szabadság, hétvége, ünnepnap vagy épp betegállományba is kerülhet az ember!
És amiket felsorolt a kérdező az is mind lényegi felvetés!
- És ha hozzáveszed azt hogy érvényben van már jó ideje a kijárási korlátozás is! Hol máshol van a legtöbb ember ha nem dolgozik és elmúlt este 8! Hát az otthonában!
- A munkát pedig nem kerülöm sőt a szüleimnek is rendszeresen segítek. (náluk is van internet)
És megnyugtatlak hogy ezentúl is időt fogok rá szakítani. Persze most hogy jön a jobb idő talán kevesebbet de attól még fogok.
S ha van teológiával kapcsolatos kérdése akkor azt várom!
36-os, amúgy meg nemcsak 8 elemis, meg munkanélküli van a tanúk közt, van köztük milliomos is.. meg mindenféle ember, aki hívő lett, és közéjük került.
Egy tanú meg egy "világi" ember élete közötti különbség részben a felfogásból áll. Utóbbi többnyire az egyszeri életben hisz, hogy minél több földi örömöt szerezzen magának a rövid élete alatt, a tanúk meg az örökkévalóságra készülnek, a Szentírásban ecsetelt "keskeny és rögös utat" járva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!