Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Statisztikát...

Jehova Tanúi! Statisztikát hol lehet elérni, hogy változott a közösség létszáma Magyarországon az elmúlt évtizedek alatt?

Figyelt kérdés

Csak Magyarország, esetleg a szomszédos országok érdekelnek.

De ha már itt tartunk, az is érdekelne, hogy az utóbbi években miért csökken a közösség létszáma, amikor rendesen házról-házra evangelizálnak továbbra is.

Mások sértő vagy poénos megjegyzéseit nem kérem.

Köszönöm.

2021. febr. 11. 18:39
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

2010- 22646 (hírnökök)

2011- 22740 (a maximumot ez évben érte el)

2021. febr. 16. 16:10
 32/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Köszönöm!

2021. febr. 16. 17:13
 33/37 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek Vidripihez szólnék konkrétan Ön főállásban válaszol mindenféle teologiával kapcsolatos kérdésre csak mert mar nekem is irogatott hadd kérdezzem mar meg ön főállású munkanélküli hogy ennyi szabadideje van ezzel foglalkozni vagy esetleg 8 elemire futotta mint legtöbb tanú ismerősöm akik munkakerülők létükre olyan hiú ábrándokat kergetnek hogy örök életük van? Valóban erdekelne a válasza
2021. márc. 22. 18:55
 34/37 A kérdező kommentje:

Vidripi helyett hadd válaszoljak én, mert nem biztos hogy ő már visszatér ide.

Mondjuk a kérdést egy kicsit provokálónak tartom, de míg az átlagember TV-zik, kocsmázik, nők vagy pénz után szaladgál stb. stb., addig a tanúk nagy része a vallással foglalkozik, hogy Krisztus hű tanúi, élő példái stb. legyenek a világban stb. Röviden ennyi. Aztán ha esetleg jön Vidripi, kibővíti.

2021. márc. 22. 19:22
 35/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Na ilyen sem volt még! Nem gondoltam volna hogy nagyon meg tud lepni valaki de most sikerült!

De hogy a kérdésre válaszoljak.

- Nem! Nem vagyok főállású munkanélküli!

De egy ember élete nem csak abból áll hogy dolgozik! A munka 8 órás optimális esetben, én is így dolgozom. Egyébként abba belegondoltál már hogy a legtöbb embernek van okostelefonja és szerintem a legtöbb ilyen embernek van mobilnet is a telefonján. Mint ahogyan nekem is van! Tehát nem kell mindig arra gondolni hogy otthon vagyok, hiszen telefonról is lehet választ írni. És még a munkahelyeken is van szünet! De van rugalmas munkaidő beosztás is! Van szabadság, hétvége, ünnepnap vagy épp betegállományba is kerülhet az ember!

És amiket felsorolt a kérdező az is mind lényegi felvetés!

- És ha hozzáveszed azt hogy érvényben van már jó ideje a kijárási korlátozás is! Hol máshol van a legtöbb ember ha nem dolgozik és elmúlt este 8! Hát az otthonában!

- A munkát pedig nem kerülöm sőt a szüleimnek is rendszeresen segítek. (náluk is van internet)

És megnyugtatlak hogy ezentúl is időt fogok rá szakítani. Persze most hogy jön a jobb idő talán kevesebbet de attól még fogok.

S ha van teológiával kapcsolatos kérdése akkor azt várom!

2021. márc. 22. 20:21
 36/37 anonim ***** válasza:
Ertem akkor bocsanat a vádakért csak az környezetemben levő tanúk életvitelét nézve altalánositottam de ugy latszik tevedtem es elnézést jo latni hogy vannak kivételek ami a teológiai kérdéseket illeti azt meghagyom magamnak nincs hitem rá hogy egyet tudunk érteni, további áldásos tanulást!!!
2021. márc. 22. 23:34
 37/37 A kérdező kommentje:

36-os, amúgy meg nemcsak 8 elemis, meg munkanélküli van a tanúk közt, van köztük milliomos is.. meg mindenféle ember, aki hívő lett, és közéjük került.

Egy tanú meg egy "világi" ember élete közötti különbség részben a felfogásból áll. Utóbbi többnyire az egyszeri életben hisz, hogy minél több földi örömöt szerezzen magának a rövid élete alatt, a tanúk meg az örökkévalóságra készülnek, a Szentírásban ecsetelt "keskeny és rögös utat" járva.

2021. márc. 23. 07:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!