Jehova Tanúi! Statisztikát hol lehet elérni, hogy változott a közösség létszáma Magyarországon az elmúlt évtizedek alatt?
Csak Magyarország, esetleg a szomszédos országok érdekelnek.
De ha már itt tartunk, az is érdekelne, hogy az utóbbi években miért csökken a közösség létszáma, amikor rendesen házról-házra evangelizálnak továbbra is.
Mások sértő vagy poénos megjegyzéseit nem kérem.
Köszönöm.
Egy 2018-ast találtam, de ez alapján a mindenkori taglétszámot megbecsülni a legrosszabb, mert pl. a közösség ebben az évben is a felajánlóknak durván kétszerese volt.
Vidiripi
A létszámadatok megtalálható JW.ORG oldalon.
A létszám csökkenésnek pedig összetett okai vannak.
Elhalálozás, kiközösítés, kilépés, a tanú családban felnövő gyermekek nem lesznek tanúk. Ismerek egy családot ahol a 4 gyerek közül egyik sem az. Bár ebből kettő még kiskorú de kijelentették hogy ők sem akarnak azok lenni!
A vírus helyzet miatt az Őrtorony tanok terjesztésének módjai is változtak.
Sőt nincsenek hagyományos összejöveteleik csak online összejövetelek.
- Személy szerint én arra vagyok kíváncsi hogy a vírus helyzet után milyen létszám marad meg!
Vidiripi, a létszám csökkenés nemcsak 2020-at érinti, hanem az utóbbi éveket..
De azért megköszönném, ha egy Tanú be tudná nekem írni, hogy pl.
1995-ben
2000-ben
2005-ben
2010-ben
2015-ben
mennyi volt létszám.
Mert ezek online nem elérhetők. Legalább is én nem bukkantam rá.
Közben beszereztem ezt:
Fazekas Csaba - Jakab Attila - Petrás Éva - Szita Szabolcs (szerk.): A magyarországi Jehova Tanúi Egyház története (2017)
1989-től 2015-ig minden évre vannak adatok különböző JT Évkönyvekből.
Csak tájékoztatásul közlöm, hogy a magyar JT közösség 2010 tájékán érte el taglétszámban a maximumot, azóta pangás, illetve csökkenés van.
Egyébként köszönöm a linkeket.
Vidiripi
Kíváncsivá tettél. Mennyi volt a taglétszám 2010-ben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!