Jézus sosem hibázott?
Ha az alkohol bűn akkor jézus miért csinált vízből bort?
Szóval a szent lélek tévedett aki diktálta régen a bibliát, vagy jézus?
Fügefa, disznók elpusztítása?
Boltok szétverése?
Én úgy tudom, az alkohol nem bűn, ha mértékkel fogyasztjuk.
Jézus tudommal sohasem hibázott, kedves kérdező. Ártatlanul ítélték el. Benne van a Bibliában, nem olvastad? :)
"Mindkét oldal egyetért abban, hogy — ahogy a Biblia is egyértelműen állítja, — Jézus nem vétkezett (2 Korinthus 5:21; 1 Péter 2:22)."
Nem hibázott, Isten nem tud hibázni.
"Ha az alkohol bűn akkor jézus miért csinált vízből bort?"
Nem az alkohol a bűn, hanem a mértéktelenség és az alkohollal történő visszaélés
"Fügefa, disznók elpusztítása?"
Fügefa nem személy. Disznókat pedig az ördögök pusztították el. Példázat volt, hogy az istentelenek hogy járnak, ha nem térnek meg. A nagy haverjuk a sátán pusztulásba viszi őket.
Fügefa valóban nem személy - de attól még hiba csak úgy elpusztítani.
Ami pedig a disznókat illeti: más módszer is lett volna.
Tehát akkor ez is hiba.
Éppen úgy, mint az árusoknál.
Teszem azt, prédikálhatott volna olyan jól az árusoknak, hogy azok maguktól csukják be a boltjukat.
Ne mondd azt, hogy erre ne lett volna képes.
"Fügefa valóban nem személy - de attól még hiba csak úgy elpusztítani."
Lehet, de Jézus nem csak úgy pusztította el. HA elolvasod láthatod, hogy példázat miatt esett így
"Ami pedig a disznókat illeti: más módszer is lett volna."
Jézus nem csak ezt a módszert alkalmazta, mégsem tért meg a többség.
Tudtad, hogy születésétől fogva vak férfit gyógyított, hogy higgyenek, erre ördögöt láttak benne? Az szegény iskolázatlan koldusnak egyből leesett, hogy ilyet csak Isten tehet. Olvasd el János evangéliumának 9. fejezetét.
Holtakat támasztott fel, csodákkal gyógyított, erre ráfogták, hogy a sátán erejével teszi ezeket.
Jézus maga is kérte az "iskolázott" farizeusokat, hogy ha a beszédeiért nem is, legalább a csodák miatt higgyenek benne. Láthatod, h mennyit ér a prédikáció.
"Ne mondd azt, hogy erre ne lett volna képes."
Nem mondom. Jogosak a felvetéseid, de kérlek, te is gondold át, amiket írtam.
Te most azt mondod, hogy Jézus jogosan alkalmazott kompromisszumokat különféle esetekben, és néha jogosan veszítette el a fejét.
Én azt mondom, hogy gondold át a végtelen isten fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!