1/18 anonim válasza:
Azt hiszem, valami vallásellenes művészeti tevékenység.
2/18 A kérdező kommentje:
Miért?
2021. febr. 8. 20:21
3/18 A kérdező kommentje:
Én ezt meg néztem és szerintem semmi rossz nincs benne, és ha Jézus tanította akkor nem értem miért vallás ellenes.
2021. febr. 8. 20:23
5/18 anonim válasza:
Apokriff iratok megfogalmazása az hogy ami nem került bele a bibliába az összevállogatás során. De ettől még ugyanolyan értékes íratok mint a bibliába levők, a vatikán könyvtárba is több ezer van. Ezért nem tudom miért tagadja sok "hivő" hogy köze lenme a bibliához.
6/18 anonim válasza:
Az apokrif iratok a hiteltelennek sorolt iratok amik nem részei a bibliai kánonnak.
7/18 anonim válasza:
Az a baj velük (vatikáni szemszögből), hogy helyenként teljesen ellentétesek a Bibliával. De nem tüntették el őket, szabadon olvashatóak, nagyrészük a neten is fent van. Csak épp nem reklámozza ezeket az egyház.
8/18 Bviktor1 válasza:
Abban az időben amikor ezek az írások keletkeztek, az írástudók voltak az akkori kor professzorai. Magyarul aki tudod írni és olvasni arra felnéztek.teljesen bele passzolt a bibliai írásokba.pontosan ezt használták ki és így létezik az is hogy van olyan biblia a világon amelyben 277 könyv található. Véleményem szerint ez az akkori kor legnagyobb üzlete volt.. de ez csak az én véleményem nem kell elhinni, de eléggé kézenfekvő,már ha csak abból indulunk ki hogy az eredeti Károli bibliában 66 könyv található, míg a katolikus ban már 77.... Elgondolkodtató nem??
9/18 Bviktor1 válasza:
Te ami tényleg igazán durva és komoly, azaz hogy akármilyen könyv kerül az emberiség kezében amely istenről szól, egyik sem volt képes arra,hogy csak egy csepp szeretettel több legyen a világon na ez az igazán kemény!!!!!!!!!!!!!!!!!
10/18 anonim válasza:
Szia,
Az "apokripha" görög kifejezés jelentése: elrejtett. Arra utal, hogy ezeket az iratokat nem volt szabad olvasni a zsinagóga, illetve a keresztény gyülekezet istentiszteletein.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!