Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nincs hitem,soha nem is...

Ha nincs hitem,soha nem is volt, mióta megszülettem, hogyan tudom elérni, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Más, mit tett érte, hogy legyen? Úgy született, hogy volt neki? Miért,mivel érdemelte meg? Mit tett érte? Mitől lesz a hit?
2021. febr. 11. 01:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jártam gyülekezetbe, évekig. Soha senki nem szólt hozzám. Attól gyülekezet egy gyülekezet, hogy egy helyen egyidőben megjelennek hetente, meghallgatják, aki kiállítás és hazamennek? Ezeken a helyeken ,ahol én voltam, ez van.
2021. febr. 12. 03:30
 12/17 anonim ***** válasza:

"A hit a szellemi, tehát a nem látható dolgokról történő logikai meggyőződést jelenti."

Messze nem így van, hiszen nem szellemi hit, ha valaki szerint a Föld lapos.

.

A HIT alapja nem a logika, hanem az elképzelés.

Az elképzelt valamire aztán lehet logikus felépítmény.

Ha a hit alapja a logika, azzal együtt a bizonyítás lehetősége lenne, TUDÁSsá alakulna át.

2021. febr. 12. 06:16
 13/17 anonim ***** válasza:

Ajánlom alábbi két olvasmányt:

A vak hiten túl

[link]

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz 2018)

Blaise Pascal matematikus, fizikus, gondolkodó:

"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."

2021. febr. 12. 09:29
 14/17 anonim ***** válasza:

11

Titus Pullo nem gyulekezetre gondolt, hanem romai katolikus szentmisere. Imadkozz, tegyel kereszteny jocselekedeteket, es akkor megjon a hited.

Ezt mondja.

Igen, megjelennek egy idopontban, resztvesznek a szentmisen es hazamennek.

Ha azt akarod, hogy beszelgessenek veled, menj el ifjusagi programokra, bibliaorara, vagy beszelgess a pappal.

2021. febr. 12. 15:20
 15/17 A kérdező kommentje:
Amikor érdeklődtem, kb azt mondták, a pap nem beszélget, nem barát helyettesítő, nem "társalkodónő" vagy terapeuta, azt mondták.
2021. febr. 18. 03:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát nem haverkodni van, az tény, inkább olyasmi, mint egy orvos, de egy jó pap felér egy baráttal és terapeutával. Az a pap, aki cserben hagyja a híveit, a hivatásának árulója. A probléma, hogy szerencsétlenek tényleg annyira túlterheltek, hogy nem tudnak egyszerűen a hivatásuknak megfelelően funkcionálni.
2021. febr. 18. 13:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen kérdező, összekevered a papokat Böjte Csabával. Nem nagyon barátkoznak, esetleg van olyan, hogy katolikus elmélkedés kör, de ott voltunk 12 kb. de ők nagyon hittek és vallásosak voltak és azokkal a pap is már barátkozik.
2021. febr. 18. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!