Ha nincs hitem,soha nem is volt, mióta megszülettem, hogyan tudom elérni, hogy legyen?
"A hit a szellemi, tehát a nem látható dolgokról történő logikai meggyőződést jelenti."
Messze nem így van, hiszen nem szellemi hit, ha valaki szerint a Föld lapos.
.
A HIT alapja nem a logika, hanem az elképzelés.
Az elképzelt valamire aztán lehet logikus felépítmény.
Ha a hit alapja a logika, azzal együtt a bizonyítás lehetősége lenne, TUDÁSsá alakulna át.
Ajánlom alábbi két olvasmányt:
A vak hiten túl
Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz 2018)
Blaise Pascal matematikus, fizikus, gondolkodó:
"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."
11
Titus Pullo nem gyulekezetre gondolt, hanem romai katolikus szentmisere. Imadkozz, tegyel kereszteny jocselekedeteket, es akkor megjon a hited.
Ezt mondja.
Igen, megjelennek egy idopontban, resztvesznek a szentmisen es hazamennek.
Ha azt akarod, hogy beszelgessenek veled, menj el ifjusagi programokra, bibliaorara, vagy beszelgess a pappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!