Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nincs hitem,soha nem is...

Ha nincs hitem,soha nem is volt, mióta megszülettem, hogyan tudom elérni, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Más, mit tett érte, hogy legyen? Úgy született, hogy volt neki? Miért,mivel érdemelte meg? Mit tett érte? Mitől lesz a hit?
2021. febr. 11. 01:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
31%

Ha vallási hitről beszélsz, akkor senki sem születik vele. Akinek gyerekkorától van, az a nevelése és a szülôi hatás miatt van. Akinek meg később alakul ki, azok általában olyan emberek akiknek szükségük van arra hogy higgyenek valamiben (mondjuk mert halálos betegek és hinni akarnak abban, hogy van menny).

Nem tudom, hogy pontosan hogyan fejleszted ki ezt magadban, de szerintem egyszerűen döntés kérdése. Akarsz benne hinni? Szerintem valós, hogy van Isten? Igaz a Biblia? Ha igen, akkor tessék, hívő lettél, ha nem, akkor esetleg kezdj el vallásos dolgokat olvasni (akár a Bibliát) vagy vallásos emberekkel beszélgetni, ők úgy is szeretnek embereket téríteni, akár kéretlenül is. Hátha találsz köztük valami olyat ami meggyőz és hívővé tesz.

Egyébként miért szeretnél az lenni?

2021. febr. 11. 05:00
 2/17 anonim ***** válasza:
Szerinted valós**
2021. febr. 11. 05:01
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Hat, ez egyeni. En pl. igy szulettem, azt hiszem, igen. Pedig ateista csaladban es kornyezetben nottem fel. Semmit nem tettem erte, es semmikeppen nem erdemeltem meg semmivel, az biztos! Vannak sokan igy. Megint másoknál egy hosszabb folyamat, tele kételyekkel, amíg kialakul. Vannak, akiknel van egy pillanat, amikor hirtelen istenelmenye lesz, es onnantol kezdve hisz. Vagy, ahogy az elso valaszolo irta, igy neveltek, vagy egy életkrízis során alakul ki. Olyat is hallottam, hogy valaki vmi skandinav orszagban elment egy random angol nyelvu istentiszteletre, es annyira megtetszett neki, hogy azonnal "olyat" akart o is. Pedig soha korabban nem erdekelte es nem volt templomban. Vannak idoszakok is, amikor fogekony az ember az ilyenre. A vilagjarvanyban is, ennyi ido utan, sokan vágynak valami reményre vagy vigaszra.

A hit miszterium, rejtely. Szoktak mondani, hogy az ember onmagatol, Isten segitsege nelkul Istenben sem tud hinni.

Viszont szerintem maga az, hogy ezen gondolkodsz, es igy az ejszaka kozepen felteszed ezeket a kerdeseket, azt mutatja, hogy elindultál felé. Vannak, akik azt mondanák, hogy te mar hiszel Istenben, csak még nem ismerted meg ot.

Isten azt mondja, hogy aki hozza fordul, azt meghallgatja es nem kuldi el. Esetleg fogd a szavan es kerd meg ot, hogy adjon neked hitet.

Ha van kedved (nem tudom, van-e valami felekezeted), megkérhetsz egy papot vagy lelkészt is, hogy beszélgessen veled.

2021. febr. 11. 06:21
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy lettem hívő, hogy nem elégedtem meg a földi dolgokkal, és elkezdtem keresni az igazságot. Könyveket olvastam, kiműveltem magam a témában, elkezdtem templomba járni, bekerültem egy közösségbe. Én katolikus vagyok.
2021. febr. 11. 08:06
 5/17 anonim ***** válasza:

Most "szerencséd" van, egy csomó istentisztelet elérhető online, akár egy felekezeten belül, akár több felekezet képviselői közül sok lelkipásztort meghallgathatsz (akár olyanokat, akik messze szolgálnak tőled), és érzeni fogod, hogy van-e olyan, akit hallgatva úgy érzed, hogy "gazdagabb" lettél tőle lelkiekben, hogy elgondolkodtatott, megnyugtatott, erőt adott, tudsz a gondolataival azonosulni stb.

Olvasgathatod a Bibliát vagy kezdetnek akár leírásokat a Bibliáról, Biblialexikonokat stb.

Elindulhatsz egy agnosztikus irányba is, és majd meglátod, hogy alakul.

2021. febr. 11. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Van hited, mert azt HISZED, hogy hit nélküli vagy.

.

Ha egy-egy vallás hitére gondolsz, akkor feltétlen kutakodj az iránt, hogy melyik mit tanít, aztán dönthetsz, melyiket tartod a neked legmegfelelőbbnek.

2021. febr. 11. 09:55
 7/17 anonim ***** válasza:

A hit a szellemi, tehát a nem látható dolgokról történő logikai meggyőződést jelenti. Olvass istenérveket és gondolkozz el rajtuk.

Nehéz, de nagyon profi írás: [link]

2021. febr. 11. 10:17
 8/17 anonim ***** válasza:
Ez egy ajándék. Én amióta élek, érzem, hogy valaki van mellettem. Valaki azt mondaná Jézus vezet. Mivel nem látom nem tudom, de lehet akár egy őrangyal.
2021. febr. 11. 12:27
 9/17 anonim ***** válasza:
2021. febr. 11. 12:56
 10/17 anonim ***** válasza:

Blaise Pascal azt mondta, menj el templomba, vegyél részt a szentmisén, gyakorolj keresztény erényeket, és megjön a hit is.

A hit nem pusztán mentál8s dolog, a tetteknek harmonizálniuk kell vele. Így a tettek vissza is hatnak a mentális állapotodra. Ha imádkozol, és keresztény közösség életében veszel részt, akkor előbb-utóbb megjön a hit is.

2021. febr. 12. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!