Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az amishokról?

Mit gondoltok az amishokról?

Figyelt kérdés

2021. febr. 9. 22:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam nézni a róluk készült dokumentum filmet és az van velük is, ahogy a többivel: nem a szabálykövetéstől lesz valaki krisztusi. Amúgy ha valaki kiugrik, akkor utána látogathatja a szüleit és barátait, vagy ott is menni kell örökre?
2021. febr. 10. 05:27
 12/18 anonim ***** válasza:
99%

#11: Vannak olyan közösségek, ahova a kilépett tag látogatóba nem térhet vissza. De nem mindegyik ilyen.

Egyszerű életet élő emberek, akik megmutatják a közösség erejét.

2021. febr. 10. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
45%

ámisok

Szimpatikus elvek, szimpatikus élet. De a lovaikkal rosszul bánnak, az nagyon baj.

2021. márc. 9. 18:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy bánnak a lovaikkal?
2021. márc. 9. 18:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Régebben voltak -angol nyelven- cikkek arról, hogy hagyják sebesen a hám helyét, amikor kidörzsöli nekik, és ha úgy adódik, túldolgoztatják őket. Más kérdés, hogy saját magukat is túldolgoztatják, szóval az állataikkal is ugyanazt csinálták, mint magukkal. Gazdagok is, meg is érdemlik.

Voltak, akik még perelték is őket, persze, ki tudja, hogy mennyire volt igaz. Vagy mi más oka (is) lehetett.

De a belőlük kivált mennoniták megvédték őket, és változást is ígértek. Gondolom, az ámis termékekkel való kereskedés ellenében.

Lehetett már 10 éve is, hogy olvastam.

2021. márc. 9. 18:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Értem, ez kiábrándító... Mondjuk nekem amúgy sem szimpatikus társaság, nem kedvelem az ilyen fundamentalista, külsőségekre adó közösségeket.
2021. márc. 9. 18:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokkal értelmesebb életet élnek, mint mi, városlakók. Egyáltalán nem "külsőségekre adók", a külsőségek a belső értékeket tükrözik.
2021. márc. 9. 18:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem feltétlen a városi lét favorizálása miatt gondolom ezt, egyszerűen hitéleti szempontból nem tudnék azonosulni velük. Túl fundamentalista irányzat.
2021. márc. 9. 19:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!