Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok! Elítélnétek egy...

Vallásosok! Elítélnétek egy ilyen homoszexuális párt? (lent)

Figyelt kérdés

Pl két fiú vagy két lány, akik párkapcsolatban vannak.

De sosem élnek szexuális életet, mert mindketten aszexuálisak (tehát nincs libidójuk).

De pl együtt élnek, főznek, tanulják a Bibliát stb.

És szeretik egymást romantikusan, de nem testileg.

Viszont összebújva is alszanak.

2021. febr. 7. 13:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
4%

Mint az első írta, ha nincs köztük testiség, akkor csak szeressék egymást.

Ha van, akkor viszont beteg a fejük (pontosabban az érzéseik). Sajnos manapság, hogy rengeteg meleg van, társadalmilag elfogadottá vált az ilyen kapcsolat, pedig egyáltalán nem ez a természetes, egészséges állapot.

9-es rosszul tudja, a Biblia igenis elítéli a homoszexualitást, sőt a Tóra alapján halált érdemeltek.

2021. febr. 7. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

Nem.. Egyrészt embert nem ítélünk el, akkor sem ha bűnös.

A bűnről viszont kimondjuk, hogy káros, mégpedig azért, mert elválaszt Istentől. A homoszexuális cselekedet bűn, én viszont itt nem látok homoszexuális cselekvést a leírás alapján.

Kérdés, hogy az élet más terültén keresik-e a hivatásukat (mégpedig azt a hivatást, amire Isten hívja őket) és ezt hogyan valósítják meg?

2021. febr. 8. 12:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Homoszexuális cselekedetnek számít pl ha csókolóznak, vagy megölelik egymást?

Vagy ha összebújva alszanak?

2021. febr. 8. 12:32
 14/17 anonim válasza:
Nem értek egyet azzal, amit csinálnak, de nem ítélném el őket. Az ítélkezés Isten dolga.
2021. febr. 9. 17:40
 15/17 A kérdező kommentje:
De mivel nem értesz egyet?
2021. febr. 9. 17:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem ítélném el egyáltalán.

Jézus nem változtatta meg a törvényeket de teljessé tette.

Nem ítélkezhetünk ez az Ő dolga, de Csodálatosan Szeretet teljes és Ő neki a Szeretet a legfontosabb.

Így a pár ha azonos nemű is szeretik egymást így semmi elítélendő nincs benne :)

Sokan félre értelmezik a Bibliát és azt keresik benne, hogy hogyan is lehet bántani a törvényekkel az embereket.

De a legfontosabb mindig háttérbe szorul, a szeretet, az irgalom, megértés.

Én magam is ítélkező ember vagyok és ezen próbálok javítani.

Senki sem tökéletes csak a Szentháromság, nekünk nincs jogunk ítélkezni.

Nagyon remélem hogy megtudtam válaszolni a kérdésedet!

~Egy Keresztény

2021. febr. 19. 20:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem Krisztus apostolai is rákényszerültek hogy egy ágyban vagy egymás mellett aludjanak.

Krisztus nem ítélte el azt a nőt akit házasságtörésen értek.

Ugyan mi baj lenne akkor evvel? A probléma ott kezdődik, hogy az ember életében kiteljesedésre törekszik. Azaz lehet hogy később nem elégít ki majd titeket az egy ágyban alvás.

2021. febr. 20. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!