Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted pokolba jutok?

Szerinted pokolba jutok?

Figyelt kérdés
Pár éve jartam gyülibe, mostmár ki léptem.... Katolikus vagyok egyébként, voltam első áldozó... de ma már semmilyen vallasi kozossegbe nem jarok.... hiszek ugyan ugy... szoktam imádkozni Istenhez Mennyei Atyánkhoz az Ur Jézus Krisztus nevében. Hàlàt adok mindenert amim van.... dolgozom,,, itthon adok a rezsibe +be vásárolok, mindent meg osztok anyuval, mamával, papával, és apuval... békességbe élek, nem buliztam a virus elott sem es amugy sem sosem, nem iszok, se cigi.... de annyira nem erdekel a hit, a biblia, a vallas, egyszerűen csak jo lelkukent elek, hiszek es neha imadkozom... segiteni is szoktam ha bármelyik haver megszorul anyagilag.. remelem nem jutok pokolba ..😢😥 22 F vagyok
2021. febr. 5. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem látunk a jövőbe
2021. febr. 6. 21:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Csak a hit által lehet üdvözülni. Ha lehetne jó cselekedetek által vagy kivételesen kedves jellem által, akkor azt kellett volna Jézusnak tanítania, hogy legyél "elég jó" ember, és üdvözülsz. Csak ugye mindenkinek nagyon szubjektív, hogy mi az "elég jó"! És ha jó cselekedetekkel is lehet üdvözülni, akkor Jézus egy őrült volt, hogy felment a keresztre.

Egyébként amikor kinyitom a Bibliát valakivel, és szembesül vele, hogy mik Isten elvárásai, akkor derül ki, hogy az illetőt milyen fából faragták. Több olyan emberrel találkoztam, akik nagyon kedves, barátságos, jó embernek tűntek, de amikor szembesültek Jézus szavaival, kiderült, hogy nem érdekli őkat a hit, és nem is érdekli őket Isten.

Jézus elvárásai olyan magasak, hogy saját erőből senki sem tudja megugrani őket. Ha elolvasod a Bibliában a gazdag ifjú történetét (Mt 19:16-26, Mk 10:17-27, Lk 18:18-27), láthatod, hogy ő egy kivételes ember volt, aki szorgalmasan követte Isten ószövetségi törvényét. Még Jézus is csak egyetlen hiányosságot talált benne! Mégis, amikor Jézus elvárta tőle, hogy ossza szét a teljes vagyonát a szegények között, és aztán kövesse őt nap mint nap, nemet mondott Jézusnak. Jézus pedig meghökkentette a tanítványait azzal, hogy még ez a kivételesen "jó" ember sem üdvözülhetett, mivel nem hallgatott rá (Jézusra).

U.I.: Kedves kérdező! Most már igazán abbahagyhatnád, hogy szinte minden nap felteszed alapvetően ugyanazt a kérdést kissé más csomagolásban. Kezdem azt gondolni, hogy komoly pszichés problémáid lehetnek.

üdv Stefán

2021. febr. 6. 22:22
 13/13 Demion ***** válasza:

12

"Több olyan emberrel találkoztam, akik nagyon kedves, barátságos, jó embernek tűntek, de amikor szembesültek Jézus szavaival, kiderült, hogy nem érdekli őkat a hit, és nem is érdekli őket Isten."

Hát igen, vannak olyanok, akiknek nincs szükségük egy folyton őket figyelő Nagy Testvérben való hitre ahhoz, hogy kedves, barátságos, jó emberek legyenek. Hihetetlen, igaz?

2021. febr. 7. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!