Mit gondoltok arról a nézetről, hogy a kereszténységen kívüli vallások istenei mind léteznek, de valójában nem istenek, hanem démonok?
Figyelt kérdés
Ezt elsősorban egyes amerikai protestáns egyházak vallják, de úgy tudom régebben a katolikus egyháznak is ez volt a nézete.
Tehát, hogy a Turulmadár, Odin, Zeusz, Quetzalcoal, vagy Ré mind léteznek, viszont ezek nem istenek, hanem valójában démonok, akik istennek adják ki magukat, így próbálják a keresztény hívőket letéríteni a helyes útról.
Emiatt a pogányság lényegében azonos a sátánizmussal.
2021. febr. 2. 00:21
11/15 Balasa Bence válasza:
Ez a nézet a keresztények butasága.
Van egyetlen isten, akinek van egy fia aki jóságos, hatalommal bír, mégsem hatalmaskodó.
Őt is istenítik. (Tehát a keresztények is több istenben hisznek.
Ehhez képest azt mondják másoknak, minden más istenség a sátán megtestesülése.
Üdv, ősmagyar hívő, pogány"
12/15 anonim válasza:
"Üdv, ősmagyar hívő, pogány"
Miként hiszel az ősmagyarokban? :D
13/15 Balasa Bence válasza:
A kérdés így értelmetlen, fejtsd ki bővebben mit szeretnél tudni
14/15 anonim válasza:
Nem a kérdés értelmetlen, hanem amit tőled idéztem.
15/15 Balasa Bence válasza:
Az ősmagyar vallás híve vagyok, de ha a misszionáriusok nyelvén akartok hívni, úgy "pogány" vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!