Buddha a megvilágosodása után hogyan élte meg a szexualitását?
Figyelt kérdés
Azt ugye tudjuk hogy a hercegi világi élete alatt megélte,és gyermeke is lett,viszont érdekel hogy megvilágosodása után hogy viszonyult ehhez,van erről valami adat?2021. jan. 26. 22:12
1/4 anonim válasza:
Ha megvilágosodsz is ugyan olyan ember vagy, csak a felfogás változik, mint a szomorúság és a boldogság között.
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg nem élt nemi életet, hiszen nem volt nemi vágya.
A testi "élvezetek" egy tiszta tudat számára nem örömöforrások, hanem a szenvedések gyökerei.
Ezt emberként azért lehet nehéz megérteni, mert sok ember azonosul a testével, de amikor egy érző lény megvilágosodik, akkor nincs is nemi vágya és egyéb testi vágyai.
Ez nem azt jelenti, hogy érzéketlen, hanem egy teljesség állapotban van.
3/4 anonim válasza:
2. Van balkéz útja is miszerint a nemi együttlétben is "fel tudsz oldódni"
4/4 anonim válasza:
3. Nem értem, amit írtál. Mi az, hogy a bal kéz útja?
Amúgy a kérdés a Buddhára vonatkozott, szerintem Gautama Buddhára. Vele kapcsolatban írtam.
De természetesen rengeteg út van, az kétségtelen.
A Buddha viszont már nem úton járó, amikor a buddha állapotban van. És a kérdés ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!