Miért van annyi ateista? Ki jut majd a pokolra? Tényleg csak igazán gonosz emberek jutnak majd pokolra? Mi alapján dönti el Isten, hogy ki jut a pokolra? Igazságos-e, hogy az emberek a pokolba jutnak a bűneik miatt?
Senkit nem érdekel, hogy a kereszténység mit mond arról, hogy miért a kereszténység az igaz vallás.
A többi vallás ugyanezt mondja magáról.
Ha a többi vallás mondaná ezt, az már érdekesebb lenne.
Isten az Igében (Biblia) kinyilatkoztatott feltételek alapján fog ítélni az utolsó napon.
Jn 12:47-48
"Ha valaki hallja az én beszédeimet, de nem tartja meg azokat, én nem ítélem el azt; mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem. Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon."
Olyan ez, mintha Jézus egy tanár lenne, az emberek meg a diákok. Ő egy jó tanár, nem az a célja, hogy megbuktassa a diákjait, ("nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot"), sőt, igyekszik segíteni mindenkit, aki bukásra áll ("hanem, hogy megmentsem"). Ugyanakkor ő Isten követelményrendszerét kinyilvánította arra nézve, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni az üdvözüléshez, amikor a földön tanított. Ő egy jó tanár abból a szempontból is, hogy előre kiadta a "vizsgatételeket" ("az Ige, amit szóltam, az ítélei el őt az utolsó napon"). Ezek tehát nyilvános és objektív dolgok (a Biblia bárki számára elérhető, elolvashatja), ezek alapján meg lesz határozva, hogy ki bukik meg a vizsgán és ki nem. Nem kell meglepődnie senkinek az ítélet napján, hogy milyen "vizsgakérdéseket" kap, ha megismerte a vizsgatételeket (a Biblia tanítását).
Ha akarod, tudok segíteni megismerni ezeket a dolgokat a Bibliából, viszont akkor be kell vállanod, hogy szorgalmas diák leszel, aki tanul, és megcsinálja a "házi feladatokat". Jól meggondolandó az ajánlatom, mert ismerve a Jézus tanításait, úgy gondolom, hogy az emberek túlnyomó többsége ma bukásra áll, vagyis szinte minden ember, ha ma lenne az utolsó nap, menne az örök ítéletre. Egyáltalán nem kívánom ezt, sőt, én is szeretném megmeneteni őket, de egyelőre nem találok olyan embereket, akik teljesítik a vizsgatételeket.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!