Az ateizmus egy tündérmese azok számára akik félnek az örök fénytől. Ez igaz?
"És persze nem mernek örökké élni."
Igen, illetve az ateistának (istentelennek) halálvágya van. Ők mindent szeretnek, ami Isten abszolút tulajdonságainak ellentéte: Nemlét, bűn, hazugság, logikaellenesség, tudományellenesség, stb. Ők ezeket szeretik
"#52 próbálsz okoskodni, miközben fogalmad sincs miről beszélsz"
Jobban tudom, mi van bennetek, mint ti magatok. Sok mindenre jó a Biblia ;)
"Sok mindenre jó a Biblia ;)"
did you mean: semmire?
tényleg ne próbálkozz. szánalmas
Némelyek azzal vádolják a hívőket, hogy a Bibliát agymosási eszközként használják. Szerintük az egyetlen módja annak, hogy létrehozzanak egy gyülekezetet és megtartsák a tagokat az, hogy agymosási taktikákat alkalmaznak, hogy életviteli és hozzáállásbeli változásokat eszközöljenek ki. A vád alaptalan, de azok, akik nem ismerik a Szentlélek erejét, valahogy meg kell magyarázzák az emberek életében bekövetkező változásokat.
Noha igaz, hogy a szekták, melyek közül sokan keresztyénnek vallják magukat, gyakorolnak bizonyos fajta elmekontrollt, a valódi keresztyénség semmilyen szempontból nem kényszerít semmire. Azok a lelkipásztorok, akik szeretik az Urat, táplálni, építeni és oltalmazni akarják a gyülekezetüket (János 21:15-19). A gyülekezeti vezetőknek önzetlenül és alázatosan kell szolgálniuk, a személyes nyereség legkisebb gondolata nélkül (1Péter 5:2-3). Szóval nem, a Biblia nem egy elmekontroll, és nem is szorgalmazza az elmekontrollt, legalább is nem agymosás és pszichológiai átprogramozás értelemben.
A Biblia azonban beszél az elme bizonyos fajta kontrollálásáról. A megtérés az elme, a gondolkodás megváltozásával jár. A hívőknek lelkükben és elméjükben meg kell újulniuk (Efezus 4:23). Hasonló gondolkodásmódot kell kialakítaniuk, hogy elkerüljék a viszályoskodást (Filippi 2:2). A hívőkben Krisztus lelkülete van (1Korinthus 2:16). Ez új attitűdöt és új viselkedést eredményez: ami azt illeti, egy teljesen új teremtést (2Korinthus 5:17). A változást nem egy guru fondorlatos terve vagy egy gondosan kontrollált környezet eredményezi – a változás belülről fakad, lelki vonatkozású és valós. Nem emberi tényezőnek, hanem a Szentlélek munkájának a gyümölcse.
Az ember bűnös természetet örökölt Ádámtól (Róma 5:12). Ez a bűnös természet uralkodik az emberben, és különböző bűnöket eredményez az ember életében (Galata 5:17-21, Efezus 5:17-19). Mivel ez a bűnös természet uralja az embert, képtelen megismerni Istent és neki tetszően élni. Ami azt illeti, az Isten ellensége (Róma 5:10, 8:5-7). A Biblia azt mondja, hogy a bűnösnek, akit a bűnös természete vezérel, egy új természetre és a bűn hatalmától való szabadulásra van szüksége. Az, aki elfogadja Jézus Krisztust személyes megváltójának, megkapja ezt az új természetet (2Péter 1:4), és a Szentlélek lakozást vesz benne, és a bűnösnek erőt ad ahhoz, hogy nemet tudjon mondani a bűnre, és igent Isten igazságára (Galata 5:16, Róma 6:12-23). A Krisztusban hívő személy szabad lesz (János 8:32). Már nem kénytelen a bűnös természet parancsainak engedelmeskedni, hiszen Krisztus szabadságával rendelkezik, hogy azt tegye, amit Isten vár el, és hogy Őt dicsérje az életével.
A biblia nem elmekontroll. Sokkal inkább egy alternatíva a bűn uralta életre. A Biblia megmutatja nekünk, hogyan tudja a Lélek vezetni az életünket. Igen, a hívő elméjének meg kell változnia, mivel el kell utasítania a korábban elhitt hazugságokat, és fel kell karolnia Krisztus igazságát. A Lélek-vezette hívőnek egy kalandokkal teli élete lesz Istennel: egy olyan élete, amelyben szabad lesz arra, hogy lelkesen, örök beteljesedés tudatában és reménységgel szolgálhassa Istent.
"tényleg ne próbálkozz. szánalmas"
A világnézetem és tevékenységem nem függ a véleményedtől. Amúgy nem próbálkozom, nekem tök mind1, h elkárhozol-e vagy sem. Rád tartozik. Csak nem értem, mit keresnek az ateisták a vallási rovatban. (Amúgy tudom, féltek)
"Szerintük az egyetlen módja annak, hogy létrehozzanak egy gyülekezetet és megtartsák a tagokat az, hogy agymosási taktikákat alkalmaznak"
csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, én nem így gondolom. az agymosás csak egy módja a követők toborzásának. megfélemlíteni is lehet, sok denomináció alkalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!