A hitetlenek többsége, miért hiszik azt, hogy mi keresztények melegek vagyunk mindannyian? Talán tilos szeretetben és békében élni?
Figyelt kérdés
UI: Szerintetek keresztények bűn, ha ateista helyett azt mondom hitetlen? Ez nem sértő a hitetlenekre? Ateista valahogy nem jön be nekem, olyan görög-francia hangzású ráadásul magyarul mondjuk ki. Nekem furcsa az ateista szó.2021. jan. 24. 21:40
11/15 anonim válasza:
Az ateista ha azt is mondja hogy "nincs Isten" akkor arra gondol valójában, hogy a "kreacionizmus kitaláció". Nincs baja se a te isteneddel se más népek istenével, egyszerűen tudja, hogy mindegyik történelmi örökség, egy olyan korból ahogy könnyebb volt Istennek tulajdonítani azt ami nem értünk. Az időjárást, a csillagokat, eseményeket stb..
12/15 A kérdező kommentje:
Attól, hogy tudjuk mi okozza pl. az ősrobbanást, az még nem jelenti az, hogy nem egy isten okozhatta :)
2021. jan. 25. 07:46
13/15 anonim válasza:
"az ateista azt mondja magában, hogy nincs Isten!"
Leginkább azt mondja, hogy valószínűleg nincsen.
"még nem jelenti az, hogy nem egy isten okozhatta :)"
Igazad van.
De ez egy hit, és nem bizonyosság.
Az ateista nem magyar szó.
Mondhatod helyette azt, hogy hitetlen - de ez egy szokatlan kifejezés, ezért ha valahol megjelensz, érdemes elmagyarázni, hogy miért ezt használod.
14/15 anonim válasza:
Mondjuk a papokat sorban lebuuzizták. Lépten-nyomon ezt olvasom. Valakitől azt is olvastam, hogy Jézus és apostolok is buuzik voltak. Mert magukból indulnak ki, hogy a testnek élnek, össze-vissza kefélnek. Ez az életük.
15/15 anonim válasza:
Régen jobban szégyen volt melegnek lenni, mint manapság, az emberek rejtegetni akarták magukat. Nagyon feltűnő lett volna ha nem vágysz a nők társaságára, rögtön megbélyegezték volna őket, így a papi hivatást választották, hogy elrejtsék magukat. Nagyon sok meleg ember megy papnak, olvastam cikkeket is, egy meleg riporter egy évre elment a Vatikánba feltáró tanulmányt készíteni, keress rá, ha érdekel, nagyon érdekes. Tehát a papokra szokták mondani, hogy meleg, illetve pedofil, hívekre nem, ezt keverhetted össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!