Mi a velemenyed a keresztenysegről?
A barbár népeknek nem volt magas művészetük, sem építészet, sem festészet, zene se komolyabban, folyamatosan vándoroltak és fosztogattak...
A középkorban pedig senkit nem érdekelt hogy valaki a közelben él vagy távol él, a kultúrkör és az értékrend (tehát az azonos vallás) volt a fontos. Így a török ellen is ennek hatására fogtak össze. Nem igaz, hogy ennyire nem figyeltél oda történelemórán....
12
A tortenelmi egyhazak Magyarorszagon (is) rengeteg olyan feladatot ellatnak, amely az allam feladata volna: iskolakat, egyetemeteket, idos otthonokat, hajlektalan szallokat tartanak fenn, iszakosmento, arvasegito projekteket szerveznek. Ezeknek egyik beveteli forrasa a hivok adakozasabol szarmazik, mas resze a kulfoldi testveregyhazak adomanya.
Amit te javasolsz, azt igy lehetne megvalositani: az allam nem tamogatja az egyhazakat, viszont minden ilyen intezmenyt atvesz es finanszirozza. Ugyanugy a te adodbol.
Csak egyreszt nem talal hozza eleg vilagi munkaerot, akik benne dolgoznanak. Masreszt tortenelmileg a intezmenyek az egyhaz penzebol vasarolt ingatlanokon epultek es ott uzemelnek. Tehat akkor bert kellene az egyhazaknak fzetni - szinten a te adodbol.
Maradjunk annyiban, hogy az egyházak javainak igen túlnyomó hányadához vér, erőszak, illetve felségjog tapad, - pl. a keresztények is a fél akkor ismert világot kiirtották puszta "felvilágosultságból", úgy hogy ezt a vonalat nem kellene erőltetni. Ha a mai egyházakat pusztán hívői adományokból kellene fenntartani, három éven belül bezárhatna az összes kupleráj, ahol most "hitélet" van, mert annyira nincs a kor emberének igénye arra a szélhámosságra, amit "hitélet" fedőnéven sütnek el manapság az egyházak. Akinek erre van igénye, tegye, de inkorrekt arra kényszeríteni hitélethez nem köthető embereket, hogy ezt a szélhámosságot finanszírozzák - akaratuk ellenére. Nekem például a rádióamatőrködés a hobbim. Kíváncsi vagyok, milyen lelkesedéssel támogatnád ezt a - nem is annyira túl olcsó - hobbimat KÉNYSZERBŐL?
Tudom a választ, - ami jogos is! És érvelhetsz, hogy ez nem hasznos a köz számára, de nekem meg ugyanez a véleményem a hitéletről.
A hívők összeteszik a kezeiket térden állva és imádkoznak válsághelyzetekben, esetleg adományokat gyűjtenek, továbbítanak a könnyebben elérhető katasztrófa helyszínekre, míg a hívójeles rádióamatőrök pedig rádióhálókat üzemeltetnek a válsághelyzetek megsegítésére, - olyan helyeken teremtenek kapcsolatot, amely helyekre rövid időn belül képtelenek kiépíteni kommunikációt az elmaradott országok karhatalmi erői vagy az ott tevékenykedő segélyszervezetek némelyike. Kinek, mi a hasznos! A kikényszerített "adományok" viszont gyomorforgatóak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!